avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
karinda! sunt rai ptr ca nu mai vor o elodia.........

Autor: catalin05
Data inregistrarii:
Luni, 16 Aprilie 2007, 18:26
catalin05 a mai scris
Data post: Sambata, 24 Noiembrie 2007, 10:23 I Citeaza post
Subiect: RE: ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Executarea silita indirecta - imobiliara

- cerere de executare – la instanta in a carei raza se afla imobilul - in care se arata si valoarea imobilului, apreciata de creditor sau de un expert;
- instanta face adresa de executare catre biroul executorilor judecatoresti;
- creditorul face somatia catre debitor (= primul act de executare) si il someaza sa isi plateasca datoria;
- comandamentul cuprinde mentiuni referitoar la: titlul executoriu, somatia sa plateasca datoria, instiintarea ca daca nu va palti imobilul va fi vandut la licitatie, valoarea imobilului; este inaintat judecatorului pentru a-l transcrie in registrul de transcriptiuni-inscriptiuni, pentru a fi indisponibilizat imobilul; dupa indisponibilizare, imobilul este incredintat debitorului sau altei persoane;
- dupa expirarea celor 30 de zile, executorul se deplaseaza la imobil – pv, care va fi depus la instanta de executare; la cererea crditorului, instanta fixeaza data vanzarii si se face publicitate prin ziare si prin afisare (data vanzarii – mimim 4 saptamani de la data primei publicatii);
- in 4 saptamani de la instiintarea vanzarii se intocmeste de catre un judecator delegat de instanta tabelul cu creditorii; instanta rezolva eventualele contestatii privind tablolul de ordine, in regim de urgenta;
- partile pot face opozitii la executare (cu cel putin 20 de zile inainte de ziua fixata pentru adjudecarea provizorie);
- vanzarea se poate amana:
- daca prin contestatie se cere desfiintarea urmaririi pentru nulitatea titlului pe baza caruia se urmareste;
- cand amanarea se cere de creditor si de debitor, iar creditorii care au intervenit nu se impotrivesc;
- cand executarea hotararii sau a actului pe baza caruia se face urmarirea s-a suspendat.
- la data stabilita are loc licitatia in sedinta publica: se verifica modul in care a fost facuta publicitatea; se citesc conditiile de vanzare ale imobilului; incep strigarile, dupa ce creditorul declara in fata instantei ca doreste vanzarea imobilului; strigarile incep de la pretul strigat de creditor, ce a fost publicat – 75% din valoarea de circulatie a bunului; daca bunul nu se vinde – la urmatoarea licitatie pretul se scade cu cca 10%, daca nu se vinde, la a treia licitatie – bunul va fi vandut la pretul maxim oferit (bunul se adjudeca provizoriu, iar prin incheiere se stabileste un termen de 8 zile de supralicitare; daca se prezinta o persoana care ofera cu cel putin 10% mai mult decat adjudecatorul provizoriu, acesta va primi bunul, daca nu – dupa trecerea celor 8 zile – adjudecatarul provizoriu devine definitiv); se adjudeca imobilul la pretul cel mai mare oferit, peste pretul stabilit de creditor; cel care a castigat licitatia depune la CEC sau al administratia financiara pretul + taxa pentru executorul judecatoresc (in termen de 1 luna de la data adjudecarii);
- instanta da ordonanta de adjudecare, care are urmatoarele efecte: transfera dreptul de proprietate si il pune in posesie pe cel care a castigat licitatia; ordonanta se transcrie in Cartea funciara; in termen de 40 de zile de la transcriere, impotriva ordonantei se poate exercita recurs pentru motivele aratate de lege; se pot exercita si caile speciale de atac => legea exclude doar apelul;
- orice cerere de evictiune totala sau partiala a bunului adjudecat se prescrie in 5 ani din momentul executarii ordonantei de adjudecare
- imobilul adjuidecat nu se transmite libr de orice sarcina (ex: un contract de locatiune trebuie respectat de adjudecator); imobilul este degrevat doar de ipotecile sau privilegiile la care era suspus; este aparat impotriva evictiunilor, debitorul purtand raspunderea fata de adjudecator;
- dupa ce ordonanta de executare a ramas definitiva si executorie, creditorii depun titlurile executorii, in vederea intocmirii tabloului de creditori; tot in acest scop instanta citeaza creditorii, au loc discutiile in contradictoriu, iar instanta emite mandatele de plata; creditorii merg cu mandatele de plata si cu un extras de pe tabloul de imparteala la CEC sau la administratia financiara – se fae plata, creditorii semneaza pe mandatul de plata si pe marginea extrasului de pe tablolul de imparteala, confirmand ca au primit sumele; CEC –ul le trimite instantei , impreuna cu chitantele de plata – finalizarea urmaririi silite a imobilului.

multumim james dean.
Te rog daca mai ai cava din contracte si succesiuni, si nu-ti rapeste din timp postarea lor....
Mare lucru ca ai reusit sa-ti sintetizezi asa de bine materia. Felicitari!
Eu am terminat mai de mult si m-am incurcat in reactualizarea materiei... si ... este al naibii de multa.
va rog am nevoie urgent de urmatoarele subiecte:

INLOCUIREA RASPUNDERII PENALE
PREZENTAREA SPECIFICULUI INFRACTIUNILOR PREVAZUTE DE LEGEA 78/200

CUM STATI CU INVATATU PTR VINERI SI SAMBATA?
eu una nu stau f bine mai ales cand vine vba de proceduri...

mult succes celor care dau azi examen ...
Mie mi-e si frica sa ma gandesc la ex. Constat ca nu mai stiu nimic din infractiuni si nici nu le mai retin continutul legal:(
Nu stiu ce voi face!!!!

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)