avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE AVOCATURA PARTEA A DOUA

Am remarcat in ultimele zile ca ultimele mesaje postate apar foarte greu.
Am presupus ca este datorita numarului mare de pagini, de aceea am deschis un subiect nou in continuare.
Daca am presupus gresit rog administratorul sa il stearga.
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 23:46, 25 Ianuarie 2008
Subiectele de la penal, Sibiu:
1. Actele preparatorii.Continut si pedepsire;
2. Favorizarea infractorului;
3. Prescriptia executarii pedepsei.
...........#-o...............cam asta e...............
Sunt de acord cu pedagogie2007. Cred ca vom avea numai noi de pierdut din cauza asta! Si nu ma refer la copiat. Poate o sa avem pur si simplu un lapsus si nici macar nu o sa fim lasati sa intrebam pe cel de alaturi un indiciu care sa ne ajute sa ne formulam ideile. Se poate si asa...Si e in defavoarea noastra!
eu cred ca va faceti prea multe probleme !

trebuie sa aveti in vedere faptul ca acesta nu este un concurs "cu loc", ca urmare nu cred ca dorinta comisiei de examinare este aceea de a fi extrem de drastica, tocmai pentru a face o selectie cat mai riguroasa, ci ea se rezuma (sau cel putin asa ar fi normal sa fie ...) la selectia candidatilor al caror nivel de cunostinte teoretice este mediu (a se vedea minim nota 6) si peste mediu...

ca urmare, nu cred ca tragedia examenului provine din faptul ca te consulti "1 minut" cu colegul (cel putin nu atata vreme cat colegul nu iti dicteaza cap-coada lucrarea) si cred ca se urmareste mai degraba respecatrea "regulilor jocului". ..si a fair playului ...

in speta, se creaza o regula general aplicabila, al carei dublu scop este stabilirea acelui nivel mediu de cunostinte de care vorbeam, precum si stabilirea egalitatii de sanse...ca sa zic asa...pentru toata lumea (adica daca unul respecta regulile jocului si nu isi aduce surse consistente de inspiratie - hands free, cursuri etc - se prezuma ca si celalat este obligat sa procedeze intocmai)

asadar...eu zic sa nu va mai faceti atatea griji cu privire la faptul ca nu se va putea ..."susoti"...

si fiti si voi mai optimisti !!! ca ma uit pe forumul asta si vad numai fetze planse !! asta e starea de spirit cu care vreti sa va prezentati maine la examen?...:) ...nashpa atunci...
Subiecte date in Timisoara:
Drept civil:
1.Principiul fortei oblicatorii si principiul irevocabilitatii a.j.
2.Dreptul de uzufruct.Definitie.Caractere.Obligatiile uzufructuarului.
3.Imparteala de ascendent

Drept procesual civil:
1.Cererea de chemare în garanţie
2.Reprezentarea părţilor în procesul civil.
3.Prescripţia dreptului de a cere executarea silită.

Drept penal:
1.Lovirea sau alte violente şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
2.Recidiva postcondamnatorie. Condamnările care nu atrag starea de recidivă
3.Lipsirea de libertate în mod ilegal.

Drept procesual penal:
1.Asistenta juridica obligatorie.Cazuri
2.Conflictele de competenta si exceptia de necompetenta
3.Suspendarea urmăririi penale.

Maine, organizarea.....si gata!:D
Bafta!!!=D>

Va doresc tuturor multa bafta maine, nervi tari si concentrare! Sper sa terminam toti cu bine!:)

Alte discuții în legătură

"picat" la examen barou Pilu Pilu Buna seara, Incep a scrie cu putine sperente ca cineva ar putea avea rabdare si timp sa ma ajute, desi asta ar insemna mult pentru mine, dar stiu ca stiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua astăzi am avut un termen litigii de munca contestație ... nicoleta_elena nicoleta_elena Buna ziua Astăzi am avut un termen litigii de munca contestație decizie încetare CM Pârâta (firma) nu a depus întâmpinare in in cele 25 de zile,a ... (vezi toată discuția)
Noutati...despre examen??? KARINAPET KARINAPET NIMENI NU MAI ''SPUNE'' NIMIC DESPRE EXAMENUL IN BAROUL DE LA BUCURESTI??? CE INSEAMNA TOATA TACEREA ASTA??? PANA LA URMA... DACA PROIECTUL DE LEGE TRECE... ... (vezi toată discuția)