avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si recunoastere copil

Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu care este maritata, insa sotul acesteia a recunoscut copilul, l-a trecut pe numele lui. Tatal biologic al copilului nu vrea sa stie nimic de acest copil si nu are absolut nicio pretentie. Prietena mea doreste sa divorteze , insa sotul acesteia nici nu vrea sa auda de asa ceva si nici nu doreste sa renunte la drepturile asupra copilului. de asemenea aceasta prietena a mea doreste sa se recasatoreasca si ca viitorul ei sot sa ia copilul pe numele lui. care este procedura legala, care sunt pasii care trebuiesc urmati si daca sotul acesteia nu e de acord este o piedica reala? Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:21, 16 Septembrie 2010
@asboss28,

Daca mai aveti intrebari suplimentare le adaugati in acest topic deja deschis.
Nu mai deschideti alte topicuri.

Ce varsta are copilul?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
romascanu, moderator
copilul are 1 an. iar intrebarea mea suplimentara era daca tatal biologic al copilului peste un anumit timp are pretentii sa recunoasca copilul poate face asta?
buna ziua.
tatal biologic al copilului il poate recunoaste voluntar oricand sau prin hot. j. in termen de 1 an de la data nasterii minorului.
dar daca copilul a fost adoptat de catre o alta persoana lucrurile se complica, in sensul ca, intre copil si adoptator vor naste raporturi ca si in filiatia fireasca.
astfel incat, daca minorul este adoptat cu acte in regula de sotul dvs., tatal biologic nu mai poate face nimic in sensul stabilirii paternitatii fata de minor .
adica daca a trecut un an de la nasterea copilului, tatal biologic nu mai poate face nimic? multumesc
asboss28 a scris:

acest copil nu este al barbatului cu care este maritata,
Prietena mea doreste sa divorteze ....sa se recasatoreasca si ca viitorul ei sot sa ia copilul pe numele lui.


asboss28 a scris:

copilul are 1 an. iar intrebarea mea suplimentara era daca tatal biologic al copilului peste un anumit timp are pretentii sa recunoasca copilul poate face asta?


Eu n-am inteles daca prietena asta a dvs. ...stie ce vrea.

Daca acest copil s-a nascut in timpul casatoriei ei cu sotul ei, atunci LEGAL sotul ei este tatal copilului.
Daca sotul ei nu este tatal biologic al copilului atunci trebuie promovata o actiune de tagada de paterniate.

Daca se admite actiunea de tagada de paternitate, atunci tatal biologic isi poate recunoaste copilul.
Daca tatal biologic nu vrea sa-l recunoasa, atunci se poate promova impotriva lui o actiune de stabilire de paternitate.

Nu va mai jucati aiurea cu soarta unui copil. Stati de vorba cu un avocat si puteti sa luati apoi deciziile pe care le vreti ...dar macar sa stiti ce vreti.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am o intrebare mai delicata, actuala mea prietena este inca maritata legal, in timpul casatoriei pana sa depuna actele de divort a avut o relatie cu ... (vezi toată discuția)