avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzucapiune

Salut! Problma:
In urma cu aproape 40 de ani tatal meu care a decedat intre timp , a ocupat un teren ( fost drum de acces la care vecinul a renuntat ) , pe care la ingradit, unindu-l cu curtea. Propietarul drumului de acces a decedat de mult . Dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea , nu si partajul.
In acest caz eu ca mostenitor pot invoca uzucapiunea?
Care sunt demersurile ? am nevoie de martori ?
Cum pot afla daca acel teren este inscris in cartea funciara ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:06, 27 Noiembrie 2007
CATIVA ANI?...
Sunt curioasa, imi poti spune de ce?
Cu referire la tonul meu, scuze, e drept ca sunt mai taioasa, chiar atunci cand n-ar fi tocmai indicat... :(
Nimic personal, doar ca omul nostru nu parea sa se planga de timp si nu vad de ce sa dureze ani... e clar ca nu am trecut prin toate situatiile posibile, dar stiu ca, daca vreau sa gasesc repede mostenitorii, apelez cat mai repede la Serviciile comunitare de evidenta a populatie, apoi la camera notarilor (dupa certificate de mostenitor), serviciile de stare civila din cadrul Primariilor etc...
Sunt multe adrese de facut, insa daca le faci in paralel nu e asa de dificil sa afli mostenitorii...
Iar in afara de asta, nu e nimic problematic.
Evident ca sunt si situatii extreme, dar nu le dau ca exemplu aunci cand regula imi spune ca sunt exceptionale, rare... B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune - mostenitor adresa necunoscuta misupatrik misupatrik Buna ziua, Am si eu o problema. Pe imobilul/terenul in care stau exista in ROL doi mostenitori: eu si o matusa decedata din 1980 (cu parte 3/16). Aceasta ... (vezi toată discuția)
Pe titlul de proprietate sunt trecuti 724 mp , emis in 1996 . ... ku990 ku990 Pe titlul de proprietate sunt trecuti 724 mp , emis in 1996 . La o masuratoare simpla, curtea mea are 9 metri latime si 43 lungine. 9x43 = 387 mp din 724 mp ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren cu coproprietar decedat. archace archace Buna ziua, Sunt proprietar 1/2 pe un teren. In CF alaturi de mine mai exista un proprietar cu 1/2 inscris din 1907. Nu se gasesc acte pentru respectivul nici ... (vezi toată discuția)