avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prin testament primesc doar 75%??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prin testament primesc doar 75%??

buna ziua..dak tata lasa testament prin care ma numeste pe mine mostenitor,eu priesc 75% si fratele meu restul chiar dak nu il numeste in testament?si dak eu am bagat bani in casa,renovat,se ia in considerare?sau pierd baii pe care i-am investit?am bonurile,martori..este convenabil testamentul?...numai dak ataca testamentul primeste 25 la suta,sau automat?..nu as avea bani pt un cotract v-c si din cate am citit nici acela nu este sigur.....multumesc mult....eu platesc facturile la casa,il ajut pe tata trimitand bani,sunt in strainatate....se iau in considerare sau nu?
multumesc....am multe intrebari dar nu stiu ce sa fac..multumsc inca o data..
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:53, 16 Septembrie 2010
in concluzie,poate gresesc:daca face testament ii revine si fratelui 1/3....daca fac donatie pot pierde casa,....daca facem contract v-c il poate ataca daca nu exista un extras bancar,si acesta nu am cum sa il fac din lipsa de bani.....si pierd si ce am investit in casa,cam 2000euro.....plus k platesc si utilitatile,deoarece fratele meu nu da niciun leut la nimic...el locuieste pe curte cu tata,intr-o anexa,utilitatile fiind la comun...asa ca sa imi fie invatatura de minte..mai pierde omul in viata,asta e...va multumesc mult..
mai bine e sa sa va faca contract de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca testamentul? raluca raluca raluca raluca buna ziua...noi suntem 2 frati..fratele meu este o persoana care nu il ajuta deloc pe tata,rau si egoist,eu fiin plecata in strainatate sunt singurul lui ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)