avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie fetita

buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa o creasca,ai mei mereusi-au dorit o fata.mai avem in curs un proces de maltratare,ea are un ordin de protectie,nu pot intra in orasul in care locuieste ea,suntem in spania si divortul va avea loc aici.fetita sta cu ea intr-un apartament inchiriat de ea.munceste,dimineata fetita este la gradinita si dupa sta cu ea plus ca are ajutorul financiar al maicasii,ea ii plateste chiria si gradinita fetei.eu nu am casa dar parintii mei da.eu muncesc si castig 1000 euro.ea castiga 500 plus 420 care ii ia ca ajutor pr femeie maltratata.ea nu are casa,mama ei nu.am un prieten care e dispus sa declare ca sotia mea ma inselat,in modul asta as avea vreo sansa sa castig custodia?mai ales ca ea nu are locunita.ar putea dovedi ca martorii mei sunt falsi?ce as mai putea spune despre ea ptr a fi in defavoarea ei?ptr ca nu am dovezi,numai martori,prietenii mei care vor sa ma ajute.multumesc,astept un raspuns.
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
chico_malo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 10:56, 21 Septembrie 2010
Dupa cum povestiti, fetita are conditii suficiente la mama. Chiar daca mama nu are casa in proprietate, asta nu conteaza...din moment ce asigura copilului o locuinta, hrana corespunzatoare si supraveghere. Avand in vedere si varsta mica a copilei, faptul ca s-a atasat de mama, Dvs. lipsind in majoritatea timpului din viata ei, cred ca sansele sunt minime.
Sfatul meu este sa stati in preajma fetitei, sa o ajutati, sa fiti alaturi de ea. Succes!

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Stimate domn, lasati un minut la o parte problemele dintre dvs. si sotie si ganditi-va la bunastarea ( in primul rand sufleteasca ) a copilului dumneavoastra. Ea nu are nicio vina ca parintii nu se mai inteleg, dar are tot dreptul la dragoste si afectiune din partea amandurora.
COPIII SE CRESC DE CATRE PARINTI, iar daca mai este si un/o bunica, matusa, etc. prin preajma e un ajutor in plus.. Este crud din partea dumneavoastra ca va ganditi sa trimiteti copilul departe de parinti (din cate inteleg, si dvs. si sitia sunteti in Spania, iar parintii dvs. in tara)
Ce inteleg eu din ce ati postat dvs. pe forum,dvs. incercati cu tot dinadinsul sa obtineti custodia din dorinta de a-i face rau sotiei sau din ambitie. Ganditi-va ca ii faceti rau in primul rand propriului dumneavoastra copil.!!!!!
Sanse reale sa obtineti custodia, sincer, nu prea aveti. Lasati la o parte problemele dintre dvs. si fosta sotie si incercati sa gasiti, cel mai bine, de comun acord, o modalitate in care cea mica sa fie cat mai putin afectata de problemele cauzate de divortul parintilor.
Domnule/doamna jurist tm...mi-ati scris ce imi zice mereu sotia.aveti aceeasi gandire sau e una si aceeasi persoana?eu mam gandit ca acum feta e mica si daca nu isi mai vede mama nu o sa sufere ca e mica inca.vom vedea ce va hotara judecatorul.eu merg pe calea mea.o zi buna si multumesc de sfat.stiu eu ce am de facut. ;)
Simate domn, am raspuns mesajului dumneavoastra in primul rand pentru ca stiu ce inseamna sa cresti fara mama de la varsta de 1 an. Ai un gol in suflet pe care nimeni pe lumea asata nu il poate umple. In cazul meu, Dumnezeu a vrut asa. Nu incercati sa va privati copilul de bunavoie de dragostea de mama.
Ce aveti de facut, bineinteles ca numai dumneavoastra stiti si numai dumneavoastra hotarati. Insa ati cerut niste pareri pe acest forum, si, mai multe persoane, printre care si eu, am incercat sa va ajutam.
Iar daca am depasit putin cadrul strict juridic al problemei, este pentru ca am considerat ca aceste raspunsuri le-ati primit deja de la toti ceilalti care au dat curs mesajului dumneavoastra si, mereu trebuie sa privim un pic detasat lucrurile, lasand la o parte ambitiile si problemele de adulti. Interesul copilului primeaza, pentru ca acel copil va creste si va ajunge sa inteleaga si sa judece lucrurile de unul singur. Dumnezeu sa va indrume sa luati deciziile corecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia in spania ContSters352744 ContSters352744 Buna seara,am o problema si nu stiu cum o pot rezolva,eu sunt romanca si sunt in spania cu fetita mea de 5 ani,tatal ei e spaniol,st despartita de el si am ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)