avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale perioada infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

perioada infiintare firma

spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ca infiintarea unei firme nu se mai face in 10 zile ci intr-o luna, dupa ce apare in monitorul oficial?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 21:56, 17 Septembrie 2010
Publicarea in Monitorul Oficial dureaza dupa cum urmeaza:
- rezolutia directorului /persoanei desemnate de la registrul comertului, la inmatriculare se publica in aproximativ 30 zile
- actul modificator al cesiunii partilor sociale se publica in aproximativ 15 zile dar trebuie sa asteptati trecerea termenului de opozitie de 30 de zile;
- actul modificator al majorarii capitalului social, concomitent cu intrarea unui nou asociat dureaza 30 de zile( nu se asteapta trecerea termenului de opozitie)
Cred ca il intereseaza cand poate sa inceapa activitatea pe firma. Daca nu gresesc, raspunsul este, dupa ridicarea actelor de la ORC. Presupunind ca acestea vor fi ridicate la 2 zile de la data admiterii dosarului. Daca exista urgenta se poate face o crr de eliberare in regim de urgenta, nu se plateste nimic. Eu am facut si mi-au eliberat actele la o zi de la pronuntare. Practic am scutit o zi, nu e mult dar cand arde .... e bine venita.
deci, am inteles bine sau nu - se depun actele la ORC, cand se elibereaza in cateva zile, urmeaza publicarea in monitorul oficial, perioada de 30 zile, dupa care pot incepe activitatea?
Puteti sa incepeti activitate dupa ce luati actele de la ORC, nu mai asteptai nimic.
Daca depuneti actele pe varianta cesiunii de parti sociale, cu doua etape - una pentru publicarea hotararii AGA, a doua pentru inregistrarea mentiunilor din hotararea AGA publicata dureaza apx. doua luni cand veti putea lucra ca asociat titular pe societate.
In varianta majorarii capitalului social si concomitent intrarea noului asociat, urmata de o a doua etapa - prin care ies asociatii vechi, timpul in care veti putea deveni unic asociat este de 10 zile, fara a mai fi nevoie sa asteptati aparitia in Monitorul Oficial a hotararii AGA.

Alte discuții în legătură

Cesionare firma ileana18 ileana18 Buna, Pe 10 septembrie am fost la Reg. Comertului pentru a comunica decizia actionarilor de a cesiona o firma; din cate am inteles, dureaza 30 de zile pana ... (vezi toată discuția)
Schimbarea asociatilor in srl kult21 kult21 Buna ziua, As vrea sa stiu care e varianta cea mai optima si fara prea multe acte prin care un asociat se poate retrage dintr-un SRL de buna voie fara a avea ... (vezi toată discuția)
Cedarea firmei,altei persoane,din alta localitate.pasi de urmat..va rog sa ma sfatuiti Anelore34 Anelore34 Buna ziua,ca urmare a faptului ca vreau sa plec din tara,cedez firma fratelui care locuieste in alta localitate.Ce pasi am de urmat,unde anume merg,sa las ... (vezi toată discuția)