avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistarea furnizarii apei reci
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistarea furnizarii apei reci

Buna ziua,
Care sunt pasii legali prin care eu, presedinte al asociatiei, pot opri apa rece unui proprietar tinand cont de urmatoarele conditii:
-proprietarul nu a mai platit intretinerea de ani de zile;
-locuieste la ultimul etaj si desi, tevile trec prin locuinte, se poate opri apa din
ghena proprietarului de la etajul anterior?
Multumesc,
Tudora Sorin-Claudiu
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 09:38, 3 Martie 2011
Nu aveti voie sa-i opriti apa , este un abuz . Actiunea in instanta este foarte simpla , sau cel putin la noi a fost :copii de pe actele asociatiei , de pe listele de plata si bineinteles o cerere adresata presedintelui judecatoriei de care apartineti prin care cereti sa vi se plateasca restantele , cu aceste acte merge presedintele asociatiei sau o persoana imputernicita de acesta,sau un avocat ... mai interesati-va si dvs. nu asteptati sa se adune restante ! Pentru celelalte utilitati neplatite ce intentionati sa-i faceti ?
sorin2tudora a scris:

Avand dreptul de a umbla la instalatie, am intrat la etajul trei si am pus robineti de inchidere.

Va felicit pentru actiunea reusita!=D>
Am avut si noi un restantier cu care ne-am judecat continuu in ultimii 11 ani. Din 2 in doi ani castigam procesele dupa ce facea recurs si ajungeam la executare silita. De 2 ori a platit in acesti 11 ani in ultimile zile inainte de vanzarea la licitatie a apartamentului. Furnizorul de gaze a sistat furnizarea in acel apartament. Energia electrica a fost taiata. Acestea erau individuale. Dar nu aveam cum, din punct de vedere tehnic, sa-i oprim apa sau sa nu-l lasam sa urce in lift...
Acum in ianuarie 2011 s-a vandut apartamentul la licitatie, in urma ultimului proces inceput in ianuarie 2008. Asociatia si-a recuperat o parte din bani iar o alta parte sunt blocati la executor pana se mai incheie cu sentinta definitiva un alt proces cu acest restantier.
Noii proprietari au deschis acum actiune de evacuare...
Ce bine ar fi sa existe un dispozitiv sau o scula care sa semene cu un cateter care sa fie introdus in instalatie si umflat pe pozitie pentru obturare. Ori poate exista si nu cunosc eu ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)
Stop utilitati SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Avem un proprietar care are restanta la intretinere peste 2000 ron si locuieste la etajul 4 (ultimul etaj) si am vrea sa stim daca putem sa ii ... (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)