avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama care vrea sa-si dea copilul afara din casa, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama care vrea sa-si dea copilul afara din casa, in urma divortului. E legal?

Lucrurile s-au petrecut asa: In urma divortului de tatal copilului, mamei i-a fost incredintat minorul (pe atunci), iar la partaj, casa in care locuiau a fost vanduta, mama alegandu-se cu o cota parte mai mare decat tatal deoarece trebuia sa aiba grija si de copil. Mama a cumparat o noua casa din banii ce i-au revenit dupa divort in care a locuit impreuna cu copilul . Anii au trecut, iar acum copilul ei, adult fiind, a inceput sa fie amenintat de mama ca o sa-l arunce in strada pe motiv ca doreste sa locuiasca cu altcineva, sa-si refaca viata, iar el nu are niciun drept asupra imobilului care a fost achizitionat de ea, prin contract de vanzare-cumparare, cu bani cash.
Intrebarea mea este daca aceasta femeie are voie sa faca asa ceva. Copilul chiar nu are niciun drept?
V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati raspunde, si daca se poate, va rog sa faceti si trimitere la lege.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 20 Septembrie 2010
Eu cred ca nu il ajuta decat sa castige timp, poate pana la finalizarea procesului. Procesul poate fi si costisitor, iar solutia nu cred ca-i va fi favorabila. Sincer, daca o nebuna crede ca nu se poate marita daca are copilul cu ea, ce-i poti face? Dar, neavand studiile finalizate, n-ar putea sa-i ceara mamei sa-i plateasca cheltuielile privind intretinerea? Poate o sustine si viitorul sot...
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
elena138, utilizator
Acest copil a fost fortat inca din timpul liceului sa aiba fel si fel de joburi part-time pentru a castiga si el un ban. Dupa liceu, s-a angajat si si-a platit singur studiile universitare, mama refuzand sa-l mai ajute in vreun fel, inca ii cerea bani pentru utilitati si pentru faptul ca ii gatea, spunand ca trebuie sa invete si el sa fie responsabil. Barbatul pe care l-a gasit o incurajeaza zicandu-i ca toata lumea s-a chinuit cand era tanara, a locuit cu chirie, baiatul ei de ce sa fie privilegiat....
Mi se pare o mare nedreptate si, sincer, nu ma asteptam ca legea sa nu fie, in vreun fel, de partea copilului. Macar sa o oblige sa-l mai accepte in casa ei pana cand el isi va termina studiile si isi va gasi o locuinta pe care sa o inchirieze ca sanse sa-si cumpere una nu prea au tinerii in ziua de azi...
Art. 86 C. fam.
Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie, parinti si copii, cel care infiaza si infiat, bunici si nepoti, strabunici si stranepoti, frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.
Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavand putinta unui cistig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.
I-as pune mamei in vedere acest text de lege, i l-as afisa ca sa-l vada si concubinul, apoi ... as pleca in chirie si as sesiza instanta.
Cu chirie ar pleca si el, saracul, dar deocamdata nu castiga suficienti bani pentru a se intretine. Tatal lui nu mai este, alte rude nu mai are...Numai scoala il costa 3000 lei pe an, dintr-un salariu mizerabil. Dar sa mai plateasca chirie...

Va multumesc pentru opinii... Cumva trebuie sa se intample odata ceva bun pentru copilul asta...
Singurul lucru bun ar fi, din pacate, sa nu mai stea impreuna cu cea care poarta numele de "mama".
Deocamdata, daca nu schimba yala la usa, ar trebui sa nu se urneasca de acasa. Sa astepte sa vada ce se mai intampla. In principiu, mama ar trebui sa actioneze prima sa-i faca o actiune de evacuare pentru ca fiul locuieste legal acolo.
Acuma, nu stiu cum se poate asta numi convietuire, avand in vedere cate indura...

Alte discuții în legătură

Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul tanet tanet prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor - situatie locativa delicata SergeM SergeM Locuiesc impreuna cu cumnata mea si copilul acesteia (6 ani) in casa parintilor mei(mama este decedata, nu s-a facut succesiunea), In urma cu cca 2 ani fratele ... (vezi toată discuția)