avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare/decadere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare/decadere din drepturile parintesti

Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic (de Craciun, paste si ziua ei), nu a mai platit pensia alimentara de 3 ani, am depus plangere penala pentru aceasta (dupa un an) dar s-a solutionat cu neinceperea urmaririi penale, pe motiv ca nu are venituri. Eu doresc sa imi refac viata, si ma gandesc ca relatia aceasta tensionata in continuare imi va crea probleme. Plus nu as vrea ca pe viitor copilul meu sa perceapa un alt barbat ca fiind cel din cauza caruia tati nu mai o cauta. As vrea sa dispara pur si simplu din viata noastra inainte de un asemenea moment. Stiu ca nu il pot decadea din drepturile parintesti dar nici nu vreau sa las la voia intamplarii aparitiile sale. Ce pot sa fac ? Am auzit de ''renuntare la drepturile parintesti'' dar este o conventie valabila si irevocabila ?? Nu pot eu sa imi asum toate obligatiile si drepturile, ceva ca in genul unei adoptii a unei mame singure ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:57, 20 Septembrie 2010
nu mai despicati atata firul in patru. solutii nu prea aveti.asumati-va ca si pana acum cresterea copilului si stabiliti de acomun acord un program de vizitare al copilului de catre tata.
Multumesc mult pentru raspunsurile dvs.
Banuiam ca asta se intampla, legal nu prea am ce face, partea materiala nu merita efortul si neajunsurile unui proces; programule ste dorit numai de mine si copil si inteleg ca pe el nu il constrange cu nimic - deci se va intampla ca si pana acum nu va tine cont de nimic stabilit anterior.
Nu imi ramane decat sa am eu o atitudine cat mai rationala, iar copila mea cu siguranta isi va da singura seama ce fel de tata are fara nici o voirba rea din partea mea.
Stabiliti,prin intermediul instantei un program de legaturi personale cu minorul si acesta este obligatoriu sa fie respectat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara koreh silvia koreh silvia Buna ziua!Numele meu este Koreh silvia Maria si as avea o intrebare si o rugaminte la dumneavoastra.Cu fosul concubin am o fetita de 1 an si 5 luni,in aprilie ... (vezi toată discuția)
Divorþ ContSters78681 ContSters78681 Buna ziua, datele problemei sunt urmatoarele : iubitul meu urmeaza sa divorteze, dar doreste sa ii lase fostei drepturi asupra copilului - drepturi de ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturi parintesti gaby76 gaby76 Buna ziua Sunt mama unei fetite de 5 ani si doresc sa declansez procedura de decadere din drepturi parintesti a tatalui fetitei. As vrea sa stiu ce sanse ... (vezi toată discuția)