avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de vizita la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de vizita la copil

Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz :
fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de el,numele de familie este cel al fratelui meu nu al mamicii fetitei , nu au fost niciodata casatoriti spre disperarea mamei fetitei de 5 ani . In ultima perioada nu se mai inteleg (parinticopilasului) deloc ,si fratele meu ar vrea sa o dea in judecata pt dreptul la vizita deoarece nu prea mai vrea sa il lase sa o vada pe fetita ,ia dat o singura zi din saptamana 3 ore si in rest nu vrea nici sa-l lase sa mai vorbeasca cu ea , toata acestea din cauza incapatanarii mamicii ca nu vrea sa fie cu ea (acum il santajeaza) Fratele meu ia virat lunar o anumita suma in cont pt cresterea fetei plus alte care nu pot fii demonstrate . Ce ar trebui sa facem?Sa o dea in judecata ? iar da mai mult timp decat cele 3 ore pe saptamana cu fetita ,este adevarat ca nu-i da mai mult si nici drept la o auzi la telefon? si in perioada cat timp fetita sta la el ,fratele meu are dreptul sa stea de fata cu fetita sau sa iasa cu fetita impreuna cu viitoarea lui sotie?pt ca mamica nu vrea sa accepte sa-si petreaca timpul viitoarea mea cumnata cu fetita desi si ea are o fetita tot de 5 ani si fetitele sar intelege.
Fratelui meu iar place custodie comuna dar la noi asa ceva nu se accepta din cate stiu ,problema ii ca desi are venit mult mai mare ca al mamicii nu poate sa-l demonstreze in instanta ,si pana acum a lucrat la stat si este pe preaviz ,daca este pe preaviz in curand somer il va afecta la proces ? sau la durata de vizita a copilului? oricum nu va fii obligat sa-i mai dea aceasi suma lunara ca pana acum,si poate sa ceara si retro bani pt ingrijirea copilului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pup_me , utilizator 14:55, 30 Septembrie 2010
sunt de acord cu dumneavostra ,dar mama va apela la o cunostinta de a ei pt ca evaluarea psohologului sa nu fie favorabila , ea doreste sa-l inbdeparteze cu totul de fetita ,nu conteaza cum si va reusii pt ca o va duce unde trebuie si la cine trebuie pe fetita ca sa reiasa tot ce o sfatueste avocatul ei , pe mine ma intereseaza ce se va intampla dupa evaluarea psihologului cum va folosi in instanta acest lucru pt ca este clar ca se va folosi ,altfel nu facea asa ceva ,deoarece daca o interesa mai mult de copil nu apela la diferite tertipuri ca sa obtine diverse lucruri ,problema ei principala nu este tocmai sanatatea mintala a copilului ci razbunarea pe fratele meu ca nu doreste sa aiba o relatie cu ea. Am putea cere si noi sa o duca pe fetita la cineva neutru nu la cine doreste ea ?
noi nu dorim ca sa ii luam copilul ci doar simplu drept la vizita ,fara supravegherea ei , ca fratele meu sa o poata duce pe fetita in parc la o inghetata fara ca mama sa stea bosumflata la masa langa ei cum face de obicei ( deoarece nu are voie sa o vada fetita doar in prezenta ei ) asta ca sa nu o duca pe fetita sa o cunoasca mai bine pe viitoarea lui sotie si viitoarea ei surioara vitrega chiar daca este vitrega au tot dreptul sa se cunoasca mai ales ca fetele se inteleg si intreaba una de cealalta si le place sa se joace impreuna , acest lucru o derajeaza cel mai mult probabil.
Inteleg faptul ca in prezent nu exista nici un proces privind incredintarea minorei si stabilirea/incuviintarea de catre instanta a unui program de vizitare minor, astfel ca, expertiza/evaluarea extrajudiciara pe care o va face mama minorei saptamana viitoare, nu vad ce rost are/ar avea.

Psihologii au un Cod deontologic si imi este greu sa cred ca un psiholog, care a dobandit dreptul de a profesa (in Romania nu orice persoana reuseste sa dobandeasca dreptul de a profesa iar cei care profeseaza sunt realmente foarte buni profesionisti recunoscuti si peste hotare) poate sa se implice in astfel de "activitati"...pe mine nu ma convingeti cu astfel de sustineri.

Dar poate ca fetita isi iubeste foarte mult tatal si daca mama acesteia i-a spus lucruri urate despre acesta si...viitoarea lui sotie, cu siguranta ca aceste lucruri au afectat-o pe fetita iar aceasta chiar are nevoie de consiliere psihologica, consiliere care are rolul de a face mai usoara aceasta tranzitie din viata micutei.

Si fratele dvs. poate apela la sfatul unui psiholog care poate sa il ajute sa-si schimbe/modifice comportamentul astfel incat, micuta, in timp sa inteleaga, sa accepte anumite lucruri, cum ar fi de exemplu, faptul ca tatal ei are o alta familie...

Astfel de probleme nu se rezolva de pe o zi pe alta...nu pe forum si nu de catre terte persoane.

Partile direct implicate trebuie sa faca aceste demersuri.Pana atunci, discutia noastra ramane doar atat, o simpla discutie care nu rezolva problemele parintilor/minorei.

cermak gruianu a scris:

Psihologii au un Cod deontologic si imi este greu sa cred ca un psiholog, care a dobandit dreptul de a profesa (in Romania nu orice persoana reuseste sa dobandeasca dreptul de a profesa iar cei care profeseaza sunt realmente foarte buni profesionisti recunoscuti si peste hotare) poate sa se implice in astfel de "activitati"...pe mine nu ma convingeti cu astfel de sustineri.


Traim in Romania si nu am spus ca toti sunt corupti dar intotdeauna exista o exceptie de la regula , si chiar exista anumiti medici indiferent ca sunt medici psohologi sau de alta natura tot exista oameni care pot fii mituiti in special cand nanasa ta este psiholog si vrei sa-i faci pe plac finutei. Nu am spus ca toata lumea este corupta dar nici nu pot sa sustin ca nu este pt ca am vazut suficiente ca sa pot spune ca exista si oameni corupti in orice meserie , si dreptul de a profesa nu este tocmai exagerat de greu de obtinut ( in plus nu inseamna ca daca a obtinut un drept de a profesa este si foarte corecta persoana iar cand vine vorba de familie fiecare reactioneaza altfel ,si ar face orice sa-si protejeze familia)
Stiu ca e nu e un site pt. discutii psihologice, dar tatal daca vrea sa petreaca timp cu cele doua fetite, viitoarea sotie si sa ii fie bine se gandeste la ce simte fetita lui?
De unde stiti ca cele 2 fetite se vor intelege? Cum va fi cand fetita lui o sa fie invidioasa pentru ca tatal ei sta cu alt copil? Dupa parerea mea acestea sunt traume, care pot influenta caracterul, personalitatea copilului in viitor. Datoria fiecarui parinte este sa-si protejeze copilul, sa-l pregateasca pentru viata, sa-l educe,..... acum fiecare intelege sa faca asta cum vrea.

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil de comun acord c_mircea c_mircea Sotia simtind ca are sanse mai mici la procesul pentru custodia copilului, mi-a propus sa divortam de comun acord, iar custodia copilului sa o facem tot de ... (vezi toată discuția)