avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de vizita la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de vizita la copil

Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz :
fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de el,numele de familie este cel al fratelui meu nu al mamicii fetitei , nu au fost niciodata casatoriti spre disperarea mamei fetitei de 5 ani . In ultima perioada nu se mai inteleg (parinticopilasului) deloc ,si fratele meu ar vrea sa o dea in judecata pt dreptul la vizita deoarece nu prea mai vrea sa il lase sa o vada pe fetita ,ia dat o singura zi din saptamana 3 ore si in rest nu vrea nici sa-l lase sa mai vorbeasca cu ea , toata acestea din cauza incapatanarii mamicii ca nu vrea sa fie cu ea (acum il santajeaza) Fratele meu ia virat lunar o anumita suma in cont pt cresterea fetei plus alte care nu pot fii demonstrate . Ce ar trebui sa facem?Sa o dea in judecata ? iar da mai mult timp decat cele 3 ore pe saptamana cu fetita ,este adevarat ca nu-i da mai mult si nici drept la o auzi la telefon? si in perioada cat timp fetita sta la el ,fratele meu are dreptul sa stea de fata cu fetita sau sa iasa cu fetita impreuna cu viitoarea lui sotie?pt ca mamica nu vrea sa accepte sa-si petreaca timpul viitoarea mea cumnata cu fetita desi si ea are o fetita tot de 5 ani si fetitele sar intelege.
Fratelui meu iar place custodie comuna dar la noi asa ceva nu se accepta din cate stiu ,problema ii ca desi are venit mult mai mare ca al mamicii nu poate sa-l demonstreze in instanta ,si pana acum a lucrat la stat si este pe preaviz ,daca este pe preaviz in curand somer il va afecta la proces ? sau la durata de vizita a copilului? oricum nu va fii obligat sa-i mai dea aceasi suma lunara ca pana acum,si poate sa ceara si retro bani pt ingrijirea copilului?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: pup_me , utilizator 14:55, 30 Septembrie 2010
si ce sa faca acuma tatal sa nu mai aiba o viata ?sa renunte la o viata linistita ? fetita lui nici macar nu este obisnuita sa-l vada pe tatal ei in casa lor , de cand sa nascut nu au fost niciodata o " familie" nu ste ce inseamna sa stea in casa ca si o familie noramala.Fetita a fost conceputa fara voia tatalui prin simpla dorinta a mamei de a se casatorii .nu mai conteaza modul cum a venit pe lume acest copil , este oricum evident ca este imp . fetita si sa se faca cum este mai bine pt ea.Dar nici daca sar sarifica pt fetita si sa incerce sa fie cu mama ei nu ar ajunge nicaieri ,s-ar certa toata ziua si siar scoate ochii ,nu cred ca este nici asa foarte bine ,deoarece cineva amintea mai sus ca copilasii nu sunt marcati de despartirea parintilor ci de certurile lor,In plus stiu ca cele 2 fetite se vor intelege pt ca se inteleg si acuma foarte bine , sunt de aceasi varsta ,iar cealalta fetita ciar daca va sta impreuna cu fratele meu nu ii va face niciodata in ciuda pt ca nu este crescuta asa este un copil mult mai modest decat nepotica mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil de comun acord c_mircea c_mircea Sotia simtind ca are sanse mai mici la procesul pentru custodia copilului, mi-a propus sa divortam de comun acord, iar custodia copilului sa o facem tot de ... (vezi toată discuția)