Buna ziua celor dvs. care dati sfaturi si raspunsuri pertinente pe acest forum.
Doresc sa achizitionez un teren intravilan de la o persoana care, la randul ei, a cumparat dupa 1974 (cand s-a dat legea 58), cred ca in 1977, un teren cu o suprafata trecuta in acte mai mica decat cea reala (250 mp daca nu ma insel).
Mi-a spus ca acum 2 saptamani a depus un dosar pentru a i se emite titlu de proprietate pentru intreaga suprafata de teren stapanita. Doresc sa va intreb ce sanse are sa ii emita prefectura T.P.? As putea semna un antecontract? Ce acte ar trebui sa-i solicit pentru a incheia precontractul? In cazul in care Prefectura da aviz negativ sau intarzie fara motiv emiterea T.P. se poate actiona in instanta? Prin urmare s-ar putea incheia un contract de cesiune a drepturilor litigioase? La fel, in baza a caror acte?
Avand in vedere ca nu ma pricep, sper sa ma fi facut inteles.
Va multumesc anticipat.
Clar, orice sfat va dam pe acest sait poate fi gresit pentru ca nu cunoastem toata situatia. Ar putea fi uzucapiune, a fost lucrul la care m-am gandit cand n-am citit nimic despre autorul vanzarii din '77. Inca nu stim nimic...
Chiar daca va dam un sfat va fi, cu mare probabilitate, gresit... Pentru ca e nevoie de multe clarificari sa dai o solutie buna si fundamentata juridic.
Despre cumpararea drepturilor litigioase, ce sa va spun, nu e tocmai asa; adica dv. vreti si capra si varza... sa fie si mai ieftin si sa si castigati. Nimeni nu va poate garanta castigarea unui dosar, cat de simplu si clar ar fi el. da aceea drepturile litigioase cu privire la un bun sunt mai ieftine ca bunul in sine, pentru ca mai este investitia in aparare (avocati, taxe de timbru etc.) si pentru ca nu este sigura obtinerea acelui drept. Si sa fie ieftin si sa fie sigur... se pierde esenta litigiului juridic si a vanzarii acestui drept...