avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestionar.....in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestionar.....in cartea de munca

Buna.Am si eu o nelamurire si nu reusesc sa gasesc un raspuns
Poate aici reusesc sa ma luminez
Lucrez la o firma de croitorie de 6 ani.Primul an am lucrat in masina,si dupa aceea ca gestionaLucrez de 5 ani ca gestionar,pe fisa postului scrie gestionar,tot ce semnez......sunt gestionar,dar pe cartea de munca..........sunt confectione.
E corect???Daca eu vreau sa imi schimb locul de munca si mi se cere vechime in munca,ca si gestionar,eu cum dovedesc ca am muncit 5 ani de zile ca gestionar,daca pe cartea de munca sunt confectioner????????

Cum se poate trece in cartea de munca gestionar??????Se poate???????Sau trebuie vreu curs ceva??????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 14 Mai 2008
Nu are nici un suport legal sustinerea ca din 2009 nu vor mai exista carti de munca, intrucit registrele de evidenta ale salariatiilor vor fi veritabile carti de munca colectiuve si vor cuprinde toate mentinuile privind executarea contractului individual de munca. Actul aditional la CIM este necesar pentru ca se schimba ,,felul muncii" care este un element esen>tal al CIM, deoarece legea cere in aceasta privinta acordul partilor, altfel ar aparea ca o masura abuziva luata de angajator.
Este obligata sa iti faca Act aditional la CIM conform Codului Muncii. Orice modificare a felului muncii, a salarizarii , etc trebuie sa apara in cartea de munca. Acestea din anul 2009 vor fi trecute in registrele de evidenta. Asa ca, insista sa iti faca! :D
ciobasanda a scris:

Este obligata sa iti faca Act aditional la CIM conform Codului Muncii. Orice modificare a felului muncii, a salarizarii , etc trebuie sa apara in cartea de munca. Acestea din anul 2009 vor fi trecute in registrele de evidenta. Asa ca, insista sa iti faca! :D


Incepand cu 01 ianuarie 2007- si nicidecum din 2009 - , potrivit Hg nr.161/2006, se depun registrele de evidenta al salariatilor in format electronic. Potrivit acestui act normativ, angajatorii sunt obligati sa transmita Inspectoratului Teritorial de Munca în termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificările la contractul individual de munca.

eu vb despre momentul in care nu vor mai exista carti de munca si asta o sa se intample in ianuarie 2009, nu?
Cred ca momentul efectiv in care cartile de munca nu vor mai exista il vom vedea abia cand va veni :D Ianuarie 2009 e doar o noua amanare a acestui termen, cine stie a cata...

Alte discuții în legătură

Functie in revisal cateldestept cateldestept Am o situatie cand s-a modificat functia angajatului la 01.08.2008, s-a depus act aditional la ITM si s-a operat in cartea de munca, dar nu s-a depus ... (vezi toată discuția)
marire de salariu dupa 1 an??? ilia2007 ilia2007 buna dimineata! supun atentiei dvs urmatoarea situatie:in urma unui control de la ITM ni s-a pus in vedere sa recalculam salariul unui fost angajat (in anul ... (vezi toată discuția)
Decizie de suspendare comunicata itm ENGFULL ENGFULL in cazul in care carnetele de munca sunt tinute de angajator , mai trebuiesc comunicate deciziile de supendare ale CIm ( somaj tehnic) catre itm in 5 zile (vezi toată discuția)