Buna ziua!
Am un angajat nascut in data de 12.11.1946. In octombrie 2010 doreste sa se pensioneze pentru limita de varsta. Imi puteti spune, va rog, ce demersuri trebuie indeplinite in acest caz? Care sunt pasii de urmat?
Ma scuzati pentru interventie, acest caz se refera la pensionarii ce provin din mediul privat. Da?
Pentru cei din mediul de stat, se aplica la fel, poate cu acordul angajatorului sa i se reinnoiasca contractul de munca? ... nu stiu... pe perioada determinata... sau...poate opta, dupa primirea deciziei de pensionare, la salriu, in detrimentul pensiei?
V-a multumesc mult daca ma lamuriti.
Cu acordul angajatorului, se poate sa va continuati activitatea si intr-o institutie publica. Nu exista nicio prevedere care sa interzica angajatorului sa va reangajeze. Problema, astazi, este insa ce institutie mai pastreaza pensionari in conditiile in care trebuie sa faca disponibilizari.
Raspunsul meu este valabil numai daca discutam despre personal contractual.
Problema se pune si din acest punct de vedere:
A fost emisa decizia de pensionare.
In acesta situatie inceteaza de drept.
Cum poate fi reangajat ?
Nu mai pot face angajari.
Am nevoie si de oameni.
Cum fac?
Buna ziua!
Angajatul al carui contract inceteaza de drept la data 12.10.2010 pnetru pensionare limita de varsta primeste carnetul de munca de la ITM abia in data de 14.10.2010. Este o problema daca depunem dosarul ulterior datei 12.10.2010 ?
Multumesc.