avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare divort+partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare divort+partaj

Sunt casatorit de 10 anu si avem 2 copii minori. Intrebari:
1. La casatorie, eu am avut o garsoniera pe care ulterior am vandut-o si am cumparat un apartament cu 2 camere, adaugand o mica diferenta. In contractul de vanzare cumparare este specificat faptul ca cea mai mare parte a sumei privine din vanzarea garsonierei mele; ulterior, am vandut si acest apartament si am luat unul cu 3 camere apeland la un credit imobiliar pentru achitarea diferentei. In acest ultim contract nu s-a mai specificat nimic referitor la provenienta banilor. Care ar fi situatia acestui apartament in cazul unui partaj? Am auzit ca de obicei locuinta ramane sotului care va avea grija de copii. Este adevarat?
2. O ruda care lucreaza in strainatate mi-a trimis bani ca sa-i cumpar o masina dar nu am facut nici un act pentru primirea banilor si masina am inscris-o pe numele meu. Cum pot rezolva ca aceasta masina sa nu intre in procesul de partaj, avand in vedere ca banii nu au fost ai mei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:43, 16 Decembrie 2007
Ideea mea nu era sa le ia, ca si-asa nu sunt multe... ci sa nu le ia...
Nu stiu daca aveti vreo plasma, un frigider, lucruri care se pot valorifica si prin vanzare, chiar daca sunt folosite... dar ideea era ca apartamentul are valoarea cea mai mare, nu mobilele... Si, cu scuzele de rigoare, nu ati exprimat clar ideea ca el nu ar avea unde sa le duca, doar ca sa nu se trezeasca in strada cu acele mobile (acest lucru se poate intampla nu numai pentru ca nu are unde sa le duca...).

Nu inteleg cum nu a reusit sa obtina atribuirea apartamentului sotul...
Oricum, daca deja e in recurs dosarul, sansele nu sunt mari sa i se atribuie lui si mobilele... motivati bine si se pastreaza solutia din apel.
In marea majoritate a cazurilor copii se incredinteaza mamelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort sictiran sictiran Divortul s-a pronuntat cu acordul partilor si incredintarea copiilor mamei. Apartamentul este bun comun cu contributia exclusiva a sotului insa, ... (vezi toată discuția)
Partajul este obligatoriu? dorin_bi dorin_bi Buna ziua, V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: Partajul (iesirea din indiviziune) este obligatoriu si in cat timp, chiar daca partile ... (vezi toată discuția)
Partaj 70%-30% - ce sanse am? ContSters164416 ContSters164416 Buna ziua, 1. In primul rand as vrea sa mentionez ca nu exista nici o lege prin care in cazul unui partaj dupa divort imparteala intre soti sa fie 50% - ... (vezi toată discuția)