Cristi, mon cher, nu cunosc experianta dv. referitoare la avocati, insa imaginea pe care o aveti, clar nu e una tocmai buna. :(
Privitor la cazul omului, este usor pentru mine, ca avocat, sa dau sfaturi despre electrica. Mi-ar fi usor sa-i spun unui om care are sigurante clasice la tablou ca, daca i-a sarit siguranta, sa scoata continutul acesteia si sa puna interior alt fir. Cu cat mai gros e firul, cu atat mai greu va sari iar. Si omul mi-ar multumi si ar crede ca e o idee buna. Doar ca eu, nepricepandu-ma in domeniu, nu stiu ca data viitoare cand nu sare siguranta asta asa desteapta a mea, omului ii va "sari" frigiderul... sau televizorul etc...
E usor aastfel sa dai sfaturi cand cunostintele iti sunt limitate. Dar cand ai habar de ceva din experienta aia zero si cand este cat de cat citit in domeniu, iti dai seama ca o solutie buna depinde de multe amanunte din situatia de fapt.
Iar domnul care ne-a cerut sfatul nu stie cu exactitate macar care e situatia de fapt reala. Asa ca, cel mai bun lucru pe care il poate face e sa se intereseze de situatie (personal sau printr-un mandatar) si apoi, pe baza ei, sa-i dam niste solutii viabile. Ca solutii pot da vreo 5-6 in acest caz... doar credeam ca ar fi frumos din partea mea sa dau una cat de cat buna.
Daca dv. considerati ca ar fi mai indicat multe solutii, proaste si nefundamentate, atunci va adresati acelei categorii de avocati pe care ii numiti ca fiind paraleli cu sistemul judiciar.
Eu il intreb pe initiatorul topicului daca vrea vreo 2-3-5 solutii pentru cazul sau, chiar daca acestea nu ii vor folosi. Daca imi spune ca le vrea, i le voi oferi.
otudp a scris:
Nu stiu exact procedura prin care a intabulat terenul [...] Tatal a mai avut si alte terenuri dar pe acelea i le a dat intr-adevar din timpul vietii. Nu si acest teren de care discutam, asta in mod cert.
De unde stie atat de sigur, nu cunosc. Am clienti care stiu cu siguranta lucruri pentru ca asa le-a spus partea adversa... :P
otudp a scris:
multumesc, o sa va urmez sfaturile.
Se pare ca omul a inteles ca p[roblema lui va putea fi rezolvata dupa ce va afla cu siguranta in ce consta. Deci... nu e cam deplasat sa reclamati ca altcineva nu e multumut de sfat, cand acesta nu pare?
Va doresc numai bine in viata, in cariera si sper ca veti reflecta la tonul dv. si la tonul meu.
O zi buna si sarbatori minunate!