Astazi am fost victima unei agresiuni atat verbalecat si fizice din partea unui coleg la locul de munca. Incidentul a avut loc cu martori. Pentru ca situatia se repeta pentru a doua oara in acest an am sunat la 112 . Mentionez ca sunt conducatorul unitatii.In urma investigatiei respectivul coleg a fost amendat de catre echipa de politisti care au venit la fata locului. Pentru ca in continuare m-a amenintat am depus plangere penala la politie. Intrebarea mea este urmatoarea...care este sanctiunea cea mai mare care i se poate da pe linie profesionala, tinand cont ca a mai avut o sanctiune cu retinere din salariu a unei sume de bani tmp de 3 luni(acum 3 ani pentru agresarea unui alt coleg.)I se poate desface contractul de munca daca se indeplinesc toti pasii = comisie disciplinara, declaratii...etc, chiar daca antecedentele sunt mai vechi , dar sanctiunea nu a fost ridicata.?Multumesc!
as vrea sa stiu daca pasii urmatori sunt cei obligatorii si corecti. Daca este ceva de completat , va rog spuneti-mi!
1-dau decizie de infiintare comisie de disciplina (din care, eu partea vatamata nu fac parte).
2-cu 5 zile inainte de intrunirea comisiei , ii inmanez o instiintare vinovatului pt. a se prezenta si sustine punctul de vedere in fata comisiei de cercetare..
3- se intocmeste PV de constatare cu propunere de desfacerea CIM din motive disciplinare(aici se va mentiona baza legala).
4-se emite decizie de concediere cu respectarea ccodului muncii(motiv, cauze,baza legala,preaviz,faptul ca poate contesta in 30 de zile la judecatoriee, etc).
cam atat....???Multumesc
Potrivit art.75 alin.3 din CCMN, comisia îl va convoca în scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare înainte. Convocarea va indica cel putin motivul, data, ora si locul întrevederii.
Am fost informat de la serviciu , ca ,,vinovatul'' a cerut adeverinta salariala pentru concediu medical. Ce spune asta? Ca incearca sa se sustraga de la cercetarea disciplinara. Daca sta 6 luni in concediu medical si astfel contractul de munca este suspendat, la revenire pot incepe urmarirea disciplinara sau se prescrie? Ce variante legale am...nu mai zic ca si plangerea penala e pe rol si astept din clipa in clipa sa ma cheme la procuratura.Este indicat sa-mi angajez un avocat oficial?
Multumesc!
Nu, pentru ca sunt in concediu medical de recuperare in urma agresiunii....cel mai pb saptamana viitoare incep serviciul.
Degeaba convoc comisia acum, ca nu-l mai pot convoca, avand si el concediu medical....nu stiu ce motive a invocat...sunt curios....e posibil tinand cont ca e si plangere penala, sa incerce sa se pensioneze pe caz de boala, ceea ce nu m-ar mira. Acum 10 ani cand a venit in unitatea nostra a venit cu 4 ore , cu handicap 2 pe pb neurologice.