avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... EFECTELE REABILITARII!!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

EFECTELE REABILITARII!!!!

poate un fost condamnat ,reabilitat, ocupa orice functie?
poate deveni reabilitatul magistrat, politist, avocat?
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 23:06, 18 Ianuarie 2008
art 100 cod penal?????-priveste consecintele raspunderii penale la minori, ce legatura are cu reabilitarea???
Nu stiu in ce cod penal te uiti tu, dar, in cel care este in vigoare, la art 100 este - Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei, cum este cazul celui ce ne-a intrebat.

Art.100 - Condamnatul este reabilitat de drept dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 97 sau art. 98.
Mai mult, mai inainte ai capitan a scris:

de ce ar avea probleme?
art.133 reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile ,precum si incapacitatile care rezulta din condamnare!!!

Este vorba de art. 133. Cod penal? Pentru ca atunci esti in eroare. Art. 133 se refera la "Interzicerea de a se afla în anumite localităţi".

Ori programul meu legislativ e varza(si atunci gresesc eu) ori tu te uiti pe ceva care nu mai e valabil si atunci ..............
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2008
ContSters17674, utilizator
ibiza, asta e in codul penal din 2004, adica ala care intra in vigoare din septembrie 2008! Azi nu e valabil, azi ne raportam la cel din 1997, cel in vigoare, unde la art. 133 e despre reabilitare.
;)
Nu e cazul sa postezi cu majuscule. Se considera ca tzipi.
Inteleg ca atunci cand ai pus intrebarea ai vrut sa ai pe cineva cu care sa te certi.

Sa revenim la consecintele reabilitarii. Cu teoria ai dreptate.
Dar, am vazut postari pe net cu cei care au vrut sa intre politie dar li s-a respins dosarul pentru ca ar fi avut amenzi penale.
Acum, sigur, poti sa te lupti si pentru drepturile tale si poti castiga.

capitan a scris:

de ce ar avea probleme?
art.133 reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile ,precum si incapacitatile care rezulta din condamnare!!!
legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici art 54 lit h -pot dobandi calitatea de functionar public persoanele care nu au fost condamnate pt savarsirea unei infractiuni[....]CU EXCEPTIA SITUATIEI IN CARE A INTERVENIT REABILITAREA!!!!!
legea 303/2004 republicata art 14 alin 2 lit c :nu pot fi magistrati persoanele care au antecedente penale (daca a intervenit reabilitarea nu mai exista antecedente penale!!!)
DE CE AR AVEA PROBLEME GABI , TOATE TEXTELE DE LEGE IN VIGOARE TE CONTRAZIC!
AR AVEA PROBLEME PT CA DOVEDESTE CA SE REINTEGREAZA IN SOCIETATE SI CA NU MAI SAVARSESTE INFRACTIUNI , DIMPOTRIVA DORESTE SA DEVINA UN MEMBRU UTIL SOCIETATII!!
PANA LA URMA , ACESTE ASPECTE SUNT INSASI SCOPUL PEDEPSEI -PREVENIREA SAVARSIRII DE INFRACTIUNI SI REEDUCAREA CONDAMNATULUI PRECUM SI REINTEGRAREA IN SOCIETATE!

Alte discuții în legătură

Reabilitarea pedepsei aplicate neluvot2008 neluvot2008 Buna ziua!Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru o reabilitare in cazul incheierii perioadei de supraveghere pentru o pedeapsa cu suspendare.As dori ... (vezi toată discuția)
Efectele masurilor educative Capitan Capitan Capitan Capitan revin cu intrebarea de la un topic anterior: poate un minor caruia i-a fost aplicata masura educativa a libertatii supravegheate (art.103c.pen) ocupa orice ... (vezi toată discuția)
Chiar nu imi poate raspunde nimeni Capitan Capitan Capitan Capitan ESTE MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE APLICATA MINORULUI O CONDAMNARE?PAI ...CEL CARUIA I SA APLICAT MASURA EDUCATIVA A LIBERTATII SUPRAVEGHEATE ARE ... (vezi toată discuția)