Eu, una, nu sunt de specialitate, dar din ce am citit pe net - legi, conventii internationale etc - in domeniul acesta se aplica legea din statul unde-si are copilul resedinta: dat fiind ca acesta nici nu este cetatean roman, legea romaneasca nu se aplica. Faptul ca fata nu a fost recunoscuta de tata nu are prea mare importanta, dat fiind ca un test ADN poate oricand rezolva problema. Asadar, pentru ca mama fetei sa obtina pensie, trebuie ca aceasta sa deschida actiune in State, si nu aici.
Eu as zice sa cititi
Conventia de la New York privind recuperarea plăţii pensiei de întreţinere în străinătate (Naţiunile Unite) .
[ link extern ]
PS: cat despre ce ziceau doamnele avocat inainte, intr-un fel au dreptate. Dau o gramada de indicatii fara remuneratie. Site-ul asta e foarte bun pentru ca un "ignorant" sa-si faca o idee despre chestiuni juridice. Dar cazurile difera si o analiza completa si la obiect poate da doar un avocat angajat special intr-un anume caz. Zic si eu, ca no! :( (bine, asta nu scuza unele mesaje malitioase de pe aici... suntem, totusi, oameni disperati cu probleme:(:(:( )