avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua
sotul meu are un copil dintr-o relatie anterioara.mama impreuna cu copilul au plecat si s-au stabilit in America inca inainte de a se naste fetita,astfel fetita nu are cetatenie romana.Copilul,in primii doi ani de viaat a stat 1 an in romanaia la tata(actualul meu sot) si apoi nu a mai avut nici o legatura cu acesta,intrucat mama a refuzat sa-i trimita vesti sau poze pana acum 3-4 ani. Copilul poarte numele de familie al sotului meu dar nu este trecut pe certificatul de nastere numele tatalui. Acum o saptamana mama copilului sotului meu(cu care sunt casatorita legal) i-a cerut sotului meu sa semne
ze o hartie pe acre urmeaza sa o trimita,ca este de acord sa renunte la drepturile parintesti pt a putea fi infiata de concubinul mamei fetitei.Sotul meu refuza sa semneze astfel de acte fapt ce a dus la amenintarea,din partea mamei fetei,la plata pensiei alimentare,pensie ce nu i-a fost ceruta niciodata sotului meu.Toate acestea se intampla acum cand mama fetitei sotului meu a aflat ca noi asteptam un copil.
va rog sa-mi spuneti daca sotul meu este obligat s aplateasca pensie alimentara si cum se realizeaza acest lucru tinand cont de faptul ca mama si fata locuiesc in America,fata are cetatenie americana,iar sotul locuieste in Romania
cu respect geanina hujei

Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:34, 16 Decembrie 2007
Imi multumiti pentru un raspuns de care nu sunteti multumita si care nu va convine... :))
Ei bine, asa e, cum ati spus, raspund cand stiu, ca dde ieri pana azi am absolvit o scoala de "a sti" pe care n-o aveam ieri. Am sustinut ceva contrar ieri si azi?

Ma bucur ca veti cere sfatul altora, sunt insa convinsa ca, daca nu veti cunoaste situatia bine, veti obtine aceleasi raspunsuri. =D>

Si, daca nu va convine experienta mea, puteati mentiona de la bun inceput: cu experiente de peste 10 ani in Familiei...
buna ziua..este adevart in Sua sunt alte legi..daca eu*locuiesc in america)as dori sa-i pun copiluli meu Ceausescu..sau Iliescu nu ma opreste nimeni....doamna respectiva a nascut aici..si cred ca a fost intrebata ce nume sa-i dea copilul..la tata liniuta...dar daca dansa a ales sa puna numele fostulei prieten nimeni nu a vut nici o obiectie..nu atrebuit nici o semanatura din partea tatalui.Poate ar trebui sa o ajutati pe macar cu un sfat....
Inteleg exact ce spui pval, dar acesta optiune a mamei nu poate fi producatoare de consecinte sub aspectul filiatiei, altfel (intr-o formulare improprie, dar sugestiva, facuta chiar cu riscul de a o deranja pe doamna, foarte atenta la limbajul nostru) as spune ca mama copilului a fost chiar neinspirata: putea sa-l numeasca Gates...

In ce o priveste pe doamna, dati-mi voie sa am rezervele mele... As fi acceptat chiar sa ne judece, daca ar fi facut-o de pe o pozitie inalta, nu dispretuitoare... Cand cineva isi permite sa critice dispretuitor si apoi sa spuna VREAU i-as zice sa cantareasca mai bine daca i se datoreaza ceva pentru a nu cere oamenilor mai mult decat i se cuvine... De fapt, nici sfaturi mOrale nu e bine sa dau pentru ca observ ca uneori sunt mUrale: pentru pereti...
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2007
romascanu, moderator
AVLIL a scris:

Nicol, conventia de care spui tu re refera la cum un cetatean UE poate recupera debite de la un cetatean non UE. Or, aici e vorba despre ceva diferit, contrar.

Conventia de la New York e din 1956. Adica cu vreo 35 de ani inainte de crearea UE.
A se vedea articolul 13 al Conventiei:

ARTICOLUL 13
Semnare, ratificare si aderare

1. Prezenta conventie va fi deschisa spre semnare pin la 31 decembrie 1956 oricarui stat membru al Organizatiei Natiunilor Unite, oricarui stat nemembru care este parte la Statutul Curtii Internationale de Justitie sau membru al unei institutii specializate,precum si oricarui alt stat nemembru invitat de Consiliul Economic si Social sa devina parte la conventie.

Ma scuzati, dar UE nu are nimic a face cu Conventia asta. Pur si simplu linkul era al lor. Atata tot!
special pt AVlil: primul dumneavoastra raspuns a fost ca mama nu putea pune numele tatalui,ca acums a reveniti sa spuneti ca da, acolo in America se poate fara insa a fi o obligatie de filiatie.In ziua de astazi foarte multi fac facultate de dragul de a se da mari profesionisti pe site si a fi si nemultumiti pe deasupra de bani.sfatul meu ,ca profesionist in alt domeniu,dar care nu ma bat cu pumnul in piept ca ce bun as fi,este s amai citit mesajele,iar daca le intelegeti si aveti chef si cunostinte sa oferiti sfaturi.Mi-au raspuns oamnei simpli si mi-au oferit informatii mult mai clare,chiar am sa fiu atenta sa nu va recomand nici unui cunoscut,in primul rand datorita limbajului si in al doilea rand,datorita lipsei de respect si profesionalism si da,credeam ca ati inteles fara a va ofensa ca doresc sfaturi de la persoane care cunosc cu adevarat codul familiei.
d-na hujei

Alte discuții în legătură

Dupa divort , fetita a ramas pe nume meu uddo uddo Dupa divort , fetita imi poarta numele ... vreau sa stiu daca ma afecteaza pe mine in viitor si daca sant unele probleme care poate sa apara pe viitor ? Daca ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie ALICE000 ALICE000 Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)