buna ziua
sotul meu are un copil dintr-o relatie anterioara.mama impreuna cu copilul au plecat si s-au stabilit in America inca inainte de a se naste fetita,astfel fetita nu are cetatenie romana.Copilul,in primii doi ani de viaat a stat 1 an in romanaia la tata(actualul meu sot) si apoi nu a mai avut nici o legatura cu acesta,intrucat mama a refuzat sa-i trimita vesti sau poze pana acum 3-4 ani. Copilul poarte numele de familie al sotului meu dar nu este trecut pe certificatul de nastere numele tatalui. Acum o saptamana mama copilului sotului meu(cu care sunt casatorita legal) i-a cerut sotului meu sa semne
ze o hartie pe acre urmeaza sa o trimita,ca este de acord sa renunte la drepturile parintesti pt a putea fi infiata de concubinul mamei fetitei.Sotul meu refuza sa semneze astfel de acte fapt ce a dus la amenintarea,din partea mamei fetei,la plata pensiei alimentare,pensie ce nu i-a fost ceruta niciodata sotului meu.Toate acestea se intampla acum cand mama fetitei sotului meu a aflat ca noi asteptam un copil.
va rog sa-mi spuneti daca sotul meu este obligat s aplateasca pensie alimentara si cum se realizeaza acest lucru tinand cont de faptul ca mama si fata locuiesc in America,fata are cetatenie americana,iar sotul locuieste in Romania
cu respect geanina hujei
pt AVLIL:nu doresc raspunsuri care s ama multumeasca,dorecs raspunsuri competente, ceea ce e foarte diferit si nu ma mira ca in tara asta lucrurile merg asa cum merg,cand vad ce profesionisti avem#-o
Schimbare custodie
ALICE000
Buna ziua.
Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.In urma cu 2 ani am divortat de sotul meu, iar custodia baietelului nostru in varsta de 12 ani acum ... (vezi toată discuția)