vreau sa stiu ce trebuie sa fac in cazul cand sotia a plecat in italia la o alta persoana si a parasit domiciliul fara consimtamantul meu a abandonat copilul de care nu se mai intereseaza nu trimite nici-un ban pentru cresterea lui
.pot sa-i fac parasire de domiciliu conjugal si abandon de familie?
trebuie sa deschid o ancheta sociala?
si as vrea prin intermediul accestui mesaj sa-mi trimiteti un model de cerere de divort.
as mai mentiona ca sotia a zis ca nu se mai intoarce inapoi si este de acord sa plateasca pensia alimentara.dar daca nu stiu adresa exacta numai orasul unde este cum se va proceda in cazul pensiei alimentare.va multumesc.cu
Odata cu actiunea de divort, va trebui sa solicitati incredintarea minorului pentru crestere si educare. introduceti actiunea, parata va fi citata la ultimul domiciliu comun, solicitati ca proba si ancheta sociala la domiciliu si o sa vedeti cum decurg lucrurile. Exista posibilitatea ca sotia sa se razgandeasca si sa nu fie de acord sa lase minorul in grija dvs.
Am avut un proces de divort identic. Aceasi situatie. Mama a parasit domiciliul conjugal avand o relatie extraconjugala in Italia. A ramas un copil minor (8 ani) in grija tatalui. Am solicitat prin actiunea formulata incredintarea copilului minor catre tata cu obligarea paratei la plata unei contributii de intretinere pe seama minorei. De asemenea nu-i cunosteam adresa din Italia. Am citat-o prin publicitate.Am castigat procesul.Asa ca aveti toate sansele. Succes
Daca dv. aratati instantei ca ultim domiciliu cunoscut pe cel comun si reiese din dosar (martori, vreun act, audiere minor) ca ati mintit... cam nasol! Dar asa e cum spune Alexandra, puteti sa o citati prin mnica publicitate, dati anunt in Romania Libera sau undeva, sustineti ca a plecat dar nu stiti unde.
Mie nu mi se pare corect, nu e legal si se poate eventual ataca o astfel de decizie de fosta...
Puteti sa aratati instantei ca ultimul domiciliu cunoscut al paratei e cel comun, dar ca a plecat in Italia; dati toate datele pe care le cunoastetio despre unde a plecat... Apoi puteti face si dv. si instanta adrese pentru aflarea domiciliului ei.
Daca nu se afla exact, mica publicitate de acolo. Dureaza cateva zile sa publici un anunt intr-un ziar local din Italia.
Si apoi mergeti mai departe cu actiunea.
Cati ani are copilul?
Pentru a incepe lucrurile ca lumea, va recomand sa mergeti la un avocat macar pentru redactarea actiunii. Nu e scump si, daca va da o consultatie ca lumea, va scapa de multe griji.
Dificil va mai fi pentru dv. sa faceti demersuri pentru aflarea domiciliului ei, poate acolo veti mai avea nevoie de ajutor.
Incercati sa aflati de la rude (ei ei sau chiar de la ea, de ce nu? Ii spuneti ca altfel cheltuielile de judecata vor creste si veti fio obligat sa i le cereti).
Recomandarea referitoare la consultatia unui avocat poate crea dureri de cap#-o, in sensul k redactarea unei actiuni de divort costa 500 RON!!!.....Asta se intampla in Timisoara si nu mi se pare deloc k m-ar scapa de vreo grija si chiar mi se pare scump.
Divort
haruna
Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort rapid
catalina1276
Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)