vreau sa stiu ce trebuie sa fac in cazul cand sotia a plecat in italia la o alta persoana si a parasit domiciliul fara consimtamantul meu a abandonat copilul de care nu se mai intereseaza nu trimite nici-un ban pentru cresterea lui
.pot sa-i fac parasire de domiciliu conjugal si abandon de familie?
trebuie sa deschid o ancheta sociala?
si as vrea prin intermediul accestui mesaj sa-mi trimiteti un model de cerere de divort.
as mai mentiona ca sotia a zis ca nu se mai intoarce inapoi si este de acord sa plateasca pensia alimentara.dar daca nu stiu adresa exacta numai orasul unde este cum se va proceda in cazul pensiei alimentare.va multumesc.cu
Depinde de actiune, parte si redactare... O actiune buna are scopul ca partea sa o sustina in instanta singura, daca o urmareste in amanunt.
Evident ca nu se pot prevedea exceptiile de procedura etc., dar in mare, de la martori pana la depunerea probelor, aceasta poate sa duca la lipsa nevoii de asistare a partii in unele cazuri mai putin tehnice d.p.d.v. juridic.
O carte buna de drept costa si 200 de lei... la cata investitie face un student la drept in zeci de carti, poate ca e normal sa-si scoata prin onorarii investitia... Ca sa nu mai spun ca si noi, avocatii, cumparam in mod constant carti, cursuri, programe legislative etc.
Caci un client cunostintele mi le cumpara si nu altceva... iar eu investesc pentru ele.
Exista oricand posibilitatea ca partea sa-si cumpere o carte de modele si va obtine o actiune generica... O poate completa si cu o carte de Dreptul Familiei... teorie, jurisprudenta sau ambele...
Fiecare dupa caz si interes...
Important mi se pare ca fiecare client sa isi intrebe avocatul de ce si cat costa, sa se informeze, sa solicite contract si chitanta, sa ceara explicatii ori de cate ori nu intelege... Nu sa dea banii si sa spere ca va fi bine...
Caci alegerea unui avocat inseamna si compatibilitate intre el si client, inseamna si o comunicare buna, inseamna raspundere pentru ambele parti...
Ca la un medic ori la alt prestator de servicii.
ai dreptate AVLIL clientii se gandesc numai la onorarii mici....nu-si pun problema ca scolirea unui om ca sa devina avocat sau magistrat costa o avere si studiile si perfectionarile dureaza si acelea ani de zile.
cu onorarii mici, poti sa colaborezi cu un stagiar iar bietul avocat stagiar fiind incepator va face si el scoala pe tine, experimentand cazul tau...si vai de procesul acela...
Nici sa-i condamnam pe justitiabili, insa ar fi bine ca orice colaborare sa aiba niste principii bine stabilite, asa incat fiecare sa stie ce da si ce primeste in schimb, de ce un lucru costa mai mult si altul mai putin...
Deunazi cineva imi oferea 500 de lei pe un dosar deja inceput, in curs de administrare probe... expertiza in desfasurare, nu stiam daca obiectivele erau de ajuns etc.
Se respinsesera martori, si cred ca ar fi fost necesari...
Dosarul mai putea dura doua sau zece termene... daca facem o medie, ajungeam la aproximativ 6 termene, adica 6 zile lucratoare consumate din 21-22 pe luna, deci eu as castiga intr-o luna cam 1600 de lei, din care cam o treime taxe si impozite, ramaneam cu sub 1100 de lei...
Nu cred ca e o bogatie pentru cat am muncit si voi munci...
Suntem in afara topicului demult... poate ar trebui un subiect aparte.
Imi cer scuze oricarui user care crede ca atitudinea mea il jigneste; este doar punctul de vedere al unui lucrator in domeniu, fara a se vrea un punct de vedere absolut si atoatestiutor...
Nu am nevoie sau mai exact nu pot sa-mi platesc un avocat care sa ma ajute.Nu vreau nimic gratis dar in momentul in care m-am prezentat la biroul d-lui avocat si am precizat clar ca am nevoie de informatii referitoare la redactarea actiunii de divort.a spus clar ca aceasta costa 500 ron iar pt cele 7 min de "consiliere" am platit 50 ron. Am vazut mai sus caz identic cu al meu si vad ca mai sunt oameni simpli ,mame ,tati care cresc singuri copii(am 3copii,doar unul mai e minor,de 13 ani ii cresc singura).Vreau un divort fara tam-tam ,nu vreau sa-mi supun copilul la intrebaride genul :cu cine vrei sa ramai?atata timp cat fiul meu isi cunoaste doar mama.Si pana la urma voi reusi singura .am avut timp sa invat ca toate lucrurile se rezolva cu rabdaresi cu bani mai putini chiar daca nu am decat studii medii.Ii respect pe cei cu studii mai multe sau mai costisitoare dar chiar daca este un avocat stagiar sau un mare magistrat ,stie toata lumea ca sunt mame care isi cresc singure copiii din 900 ron pe luna.
[ link extern ]
Incercati sa obtineti asistenta judiciara gratuita, vedeti in mare in saitul de mai sus conditiile.
Faceti o cerere instantei...
Succes!
Divort
haruna
Sunt o tanara, mamica unui baietel de 1 an si 3 luni. Din motive gen scandaluri repetate, violente fizice si verbale am decis sa plec impreuna cu baiatul de ... (vezi toată discuția)
Divort rapid
catalina1276
Pot sa ma adresez instantei de judecatorie din orasul unde lucrez (care este diferita de cea de domiciliu)?
Pot divorta si fara avocat? Ar putea fi in divort ... (vezi toată discuția)