Buna ziua.Am 22 de ani,sunt la master an I. Parintii sunt divortati, iar tata(pensionar de aprox.8 ani)este obligat la plata pensiei de intretinere(am hotarare jud.).Problema mea este ca in lunile iulie si august nu-mi trimite banii si nu reusim sa ajungem sa ne intelegem(imi spune ca trebuie sa plateasca avocat,caci el are un proces prin care doreste sa obtina niste bani: a primit avansul,a incheiat contractul de vanzare-cumparare a unui imobil,dar nu a mai primit si restul de bani).Deci cauta subterfugii.Acum el este recasatorit,iar femeia respectiva are o fata majora. Va rog sa-mi spuneti cum sa actionez astfel incat sa-mi primesc pensia de intretinere pe cele 6 luni(7 incluzand septembrie) automat din pensia lui(el primeste pensia pe card).
Aveti o hotarare prin care tatal dvs. a fost obligat la plata pensiei de intretinere in favoarea dvs.?
Ma refer la o hotarare in care tatal a fost obligat sa plateasca dat fiind faptul ca sunteti majora si in continuarea studiilor ( actiune promovata de dvs, in nume personal).
Daca aveti o puteti pune in executare prin intermediul unui executor judecatoresc, dar firesc era ca in conditiile in care aveati aceasta hotarare instanta sa popreasca pensia tatalui printr-o ordonanta de poprire care se comunica casei de pensii in momentul pronuntarii acesteia ( hotararea fiind executorie).
De aceea am pus intrebarea de mai sus, pentru ca in cazul in care aveti vechea hotarare de obligare a tatalui pana la varsta de 18 ani, acesta nu mai este obligat sa plateasca , daca nu exista acea hotarare de care am intrebat.;)
Cuantumul pensiei este stabilit in hotarare, de ce oare nu il stiti.
Ar trebui sa fie 25 % din pensia acestuia.Celalalt major aflat in intretinerea tatalui este in continuarea studiilor? sau nu?
Da,am hotarare prin care tata este obligat la plata pensiei de intretinere,defin, si irev.
Atunci cand am facut actiunea,nu s-a facut aceasta poprire,ci el personal imi depunea banii pe cardul meu.Cuantumul il stiu: 25%,era treaba ca imi reproseaza tata mereu ca acum are familie noua: femeie si inca o fata in plus si ca plateste acel avocat..
Cealalta fata majora nu a terminat liceul,dar nu stiu sigur daca va vrea sa-si continue studiile,am inteles de la tata ca(asa sustine el) ca a facut cununie civila,fiind la data respectiva minora(nu stiu daca si-a schimbat numele cu al sotului)
Da, deci acum este clar tatal va datoreaza pensie de intretinere in cuantumul de 25 % stabilit prin hotarare, chiar daca tatal mai are un copil, pentru ca aceasta s-a casatorit, iar in aceasta situatie obligatia de intretinere catre aceasta nu o mai are tatal chiar daca este inca eleva, ci sotul ei.
Abandon
kaa 1
.. de familie
nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani.
intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)