avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua.Am 22 de ani,sunt la master an I. Parintii sunt divortati, iar tata(pensionar de aprox.8 ani)este obligat la plata pensiei de intretinere(am hotarare jud.).Problema mea este ca in lunile iulie si august nu-mi trimite banii si nu reusim sa ajungem sa ne intelegem(imi spune ca trebuie sa plateasca avocat,caci el are un proces prin care doreste sa obtina niste bani: a primit avansul,a incheiat contractul de vanzare-cumparare a unui imobil,dar nu a mai primit si restul de bani).Deci cauta subterfugii.Acum el este recasatorit,iar femeia respectiva are o fata majora. Va rog sa-mi spuneti cum sa actionez astfel incat sa-mi primesc pensia de intretinere pe cele 6 luni(7 incluzand septembrie) automat din pensia lui(el primeste pensia pe card).
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:01, 29 Decembrie 2010
S-ar putea "spala" pe maini zicand la tribunal ca nu a avut bani sa-mi plateasca?
El poate spune orice, dar cata vreme are un venit iar dv. un drept stabilit de lege, nu vad cum n-ar mai putea fi obligat la plata pensiei.

Am inteles perfect. Multumesc fffff mult !
faci plangere la politie si iti da banii imediat
Dar daca fac plangere la politie,poate il baga la racoare,si chiar daca se sperie si-mi plateste mi-e frica ca se repeta povestea( sa fiu in mijlocul anului universitar si sa astept pana la pastele... sa primesc banii)

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 18 ani Antonio Alexandru Antonio Alexandru Am implinit varsta de 18 ani, parintii mei sunt divortati dar in urma procesului de divort, nu s-a facut judecata pentru pensie alimentara, ai mei ajungand la ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere neplatita budiulmariabeatrice budiulmariabeatrice Buna seara ! Dupa divortul de acum 10 ani cei doi copii ai nostri ,acum minorul in varsta de 17 ani respectiv studentul de 20 ani , au ramas in custodia ... (vezi toată discuția)
Abandon kaa 1 kaa 1 .. de familie nu si-a platit de 3 luni pensia de intretinere stabilita de instanta acu 2 ani. intre timp si-a schimbat jobu si am convenit sa plateasca in ... (vezi toată discuția)