avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... refuz plata concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

refuz plata concediu medical

poate fi refuzat la plata un concediu medical datorita faptului ca salariatul nu a prezentat adeverinta de stagiu de cotizare nefacand dovada ca este asigurat, in temeiul art.88, lit. din Normele de aplicare ale O.U.G. nr.158/2005 care prevede:
În întelesul prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, constituie refuz justificat la plata indemnizatiilor situatia in care nu se face dovada calitatii de asigurat pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate?

Angajatorul are cunostina despre faptul ca salariatul a fost anterior angajat la o alta societate care nu a eliberat inca fostului salariat adeverinta stagiu de cotizare.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2010
ion predescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:25, 1 Octombrie 2010
ion predescu:
1. Multumesc foarte mult! Aveti dreptate, intrasem in posesia lor dar mi-a fost lene sa le citesc.
2. Greseala de... atentie, la OUG 148/158 (!?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca angajator cum pot recupera bani pe concediu pre si postnatal de la sanatate? aliemi aliemi Ca angajator ce cai pot urma sa imi pot recupera banii platiti pe concediul de maternitate si nerecuperati inca de la CAS, au trecut deja 2 ani si 2 luni. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical inca din prima zi dupa incheierea concediului pentru ingrijire copil pana la 2 ani NicoletaAbalasei NicoletaAbalasei Buna ziua, Sunt o mamica care incepand cu data de 29 sept ar trebui sa incep activitatea la locul de munca.pe 28 sept fetita mea implineste 2 ani.Nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Cm adus dupa data de 5 a lunii Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat a avut in luna iulie 2 zile de CM. Certificatul medical ni l-a adus abia in 18 august si tot in 18 august mi-a cerut o adeverinta pt ... (vezi toată discuția)