avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EVAZIUN E FISCALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EVAZIUN E FISCALA

Daca un avocat nu incheie contract de asistenta juridica (dar numele lui apare ca aparator si face motivare apel,deci are activitate in dosar),face evaziune fiscala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 20:44, 14 Martie 2008
Daca nu incheie contract si primeste bani la negru, e una, daca munceste pe gratis e alta (desi si atunci se incheie contract). Nimic nu-i impune avocatului sa ia bani pentru serviciile lui, deci asta nu e evaziune fiscala. Daca ia bani la negru, e.
Cred ca este foarte greu sa se demonstreze ca un avocat primeste bani la negru.......#-o
Situatia cand avocatul incheie contract insa clientul nu achita contravaloarea prestatiei, desi se taie si chitanta (ca de ... trebuie prinsa la dosar pentru a cere cheltuieli de judecata), tot evaziune este :)):)):))

1. contractul de asistenta juridica constituie titlu executoriu
2. nu tai chitanta pana nu vezi banii. cheltuielile le poti solicita si la sfarsitul procesului si pana atunci, in principiu, ar trebui sa-ti vezi banii
Referitor la chestia cu evaziunea fiscala asa cum zicea si andreea, chiar si atunci cand nu percepi onorariu trebuie sa inchei contract de asistenta juridica ,doar ca la mentiunea privind plata onorariului treci "scutit', altfel nu vad cum poti sa angajezi cauza pentru ca trebuie sa tai delegatie
abcdeadi a scris:

Situatia cand avocatul incheie contract insa clientul nu achita contravaloarea prestatiei, desi se taie si chitanta (ca de ... trebuie prinsa la dosar pentru a cere cheltuieli de judecata), tot evaziune este :)):)):))


Cum asa, un avocat sa taie chitanta fara a primi banii, iar aceasta fapta sa fie considerata evaziune fiscala?#-o
De ce o consideri evaziune fiscala? Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea de la impunere a unei parti mai mari sau mai mici din materia impozabila. Analizand prevederile Legii nr. 241/2005
din 15/07/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, reiese ca infractiunea de evaziune fiscala este savarsita prin urmatoarele fapte :
- fapta contribuabilului care, cu intenţie, nu reface documentele de evidenţă contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control, deşi acesta putea să o facă.
- refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente, după ce a fost somată de 3 ori, documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.
- împiedicarea, sub orice formă, a organelor competente de a intra, în condiţiile prevăzute de lege, în sedii, incinte ori pe terenuri, cu scopul efectuării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.
- reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
- punerea în circulaţie, fără drept, a timbrelor, banderolelor sau formularelor tipizate, utilizate în domeniul fiscal, cu regim special.
- tipărirea sau punerea în circulaţie, cu ştiinţă, de timbre, banderole sau formulare tipizate, utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, falsificate.
- stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.
- următoarele fapte săvârşite în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c) evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive;
d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;
e) executarea de evidenţe contabile duble, folosindu-se înscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;
f) sustragerea de la efectuarea verificărilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictivă ori declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
g) substituirea, degradarea sau înstrăinarea de către debitor ori de către terţe persoane a bunurilor sechestrate în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală şi ale Codului de procedură penală.

Ceea ce sustii nu intra sub incidenta legii pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Alte discuții în legătură

Ce este evaziunea fiscala? rodica_post rodica_post [b]Ce este evaziunea fiscala? [/b][u] Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si evaziune fiscala raulbalaur raulbalaur Pot sa reclam o tranzactie ilegala daca am o copie dupa antecontract si contractu de vanzare cumparare pe care difera foarte mult sumele.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? Nafets Nafets Se intampla uneori cand nu este curent ca in loc de bon fiscal sau factura sa dam un bilet cu produsul si suma cumparate de client, bilet ce il semnam dar nu ... (vezi toată discuția)