avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EVAZIUN E FISCALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EVAZIUN E FISCALA

Daca un avocat nu incheie contract de asistenta juridica (dar numele lui apare ca aparator si face motivare apel,deci are activitate in dosar),face evaziune fiscala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 20:44, 14 Martie 2008
Nu ati sesizat ironia din mesajul meu? Daca urmareati topicul si raspunsurile mele, era evidenta ironia.
Sunt destule cazuri cand avocatul a platit impozit fara sa incaseze banii de la clientul sau.
De ce sa acuzam de evaziune, avocatul care nu incheie contract si sa nu ne gandim mai bine la cel care se alege cu teapa?
Sunt avocatii cei mai importanti evazionisti ?
abcdeadi a scris:

.....................Sunt avocatii cei mai importanti evazionisti ?


Pe departe ca NU. Ca sa califici o persoana ca evazionista ar trebui sa ne gandim - zic eu - la faptul ca persoana respectiva se sustrage de la plata impozitelor si contributiilor datorate statului, inregistreaza cheltuieli nereale, nu inregistreaza veniturile obtinute in totalitate etc.
Posibil ca un avocat sa nu inregistreze veniturile incasate in totalitate, adica sa ceara o suma de bani , iar chitanta sa o faca pe alta suma....in acest caz intr-adevar este evaziune fiscala, dar sa-i calificam ca cei mai importanti evazionisti NU.
Nu ati precizat un lucru esential, anume, daca respectivul avocat a primit si banii (onorariul sau ) in aceasta situatie.
Daca nu a primit suma de bani cu titlul de onorariu nu poate fi evaziune fiscala, ci cel mult o abatere disciplinara in conformitate cu Legea nr 51.

Exista avocati care percep un onorariu in baza unui contract de asistenta juridica si acorda asistenta juridica si in caile de atac. In acest caz, avocatii percep un onorariu si acorda asistenta juridica in baza aceluiasi contract de asistenta juridica.
Deci, in acest caz, nu poate fi vorba de evaziune fiscala pentru ca statul nu este cu nimic fraudat.

Personal, nu agreez aceasta modalitate de lucru si de asemenea, nici Baroul Bucuresti.In mod normal, pentru fiecare contract de asistenta juridica se emite o delegatie pt acordarea asistentei juridice in acea etapa procesuala.
Pot exista insa situatii in care onorariul este foarte mare si atunci, sigur ca, se poate incheia un singur contract de asistenta juridica si nu mai multe contracte pt este absurd sa-i ceri inca o data suma la fel de mare dupa ce s-a perfectat intelegerea scrisa sau sa ceri o suma derizorie si sa se supere clientul pentru ca ii mai ceri cativa lei, pentru simplul motiv ca asa ar trebui...
Daca nu vrea sa perceapa onorariu, avocatul poate acorda asistenta juridica gratuita, insa, prin serviciul de asistenta juridica din cadrul baroului din care face parte si cu conditia ca, acea persoana sa nu aiba veniturile necesare, conform legii, care sa-i permita sa-si angajeze un avocat.
In acest caz, delegatia va fi emisa de baroul din care face parte si nu de catre el insusi.
Acelasi lucru este valabil si in cazul in care un avocat acorda asistenta juridica pt o ruda a sa.
Claudiu...dar uitat sa te semnezi dupa mesaj!!!:)
Se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este evaziunea fiscala? rodica_post rodica_post [b]Ce este evaziunea fiscala? [/b][u] Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si evaziune fiscala raulbalaur raulbalaur Pot sa reclam o tranzactie ilegala daca am o copie dupa antecontract si contractu de vanzare cumparare pe care difera foarte mult sumele.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? Nafets Nafets Se intampla uneori cand nu este curent ca in loc de bon fiscal sau factura sa dam un bilet cu produsul si suma cumparate de client, bilet ce il semnam dar nu ... (vezi toată discuția)