avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... EVAZIUN E FISCALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

EVAZIUN E FISCALA

Daca un avocat nu incheie contract de asistenta juridica (dar numele lui apare ca aparator si face motivare apel,deci are activitate in dosar),face evaziune fiscala?
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 20:44, 14 Martie 2008
Pentru elis

Se refera probabil la situatia in care a taiat chitanta dar nu a incasat banii si drept urmare are de platit impozitul aferent acelui castig pe care nu l-a incasat.
TOcmai, atunci nu e evaziune fiscala (impozite in minus) si extraimpunere (impozit in plus).
Daca nu a incasat banii si a taiat chitanta nu are cum sa faca evaziune fiscala. Avocatul respectiv se incarca in contabilitate cu niste bani si drept urmare va avea de platit impozitul aferent acelui castig pe care nu l-a incasat.
Evaziunea fiscala este tocmai sustragerea de la plata impozitelor catre stat. Citind dispozitiile legii , nu am dat peste o dipozitie legala care sa califice fapta din speta ca infractiune de evaziune fsicala. E problema avocatului respectiv care taie chitanta si nu primeste banii.
Nu ati sesizat ironia. Daca urmareati topicul si raspunsurile mele era evidenta ironia.
Sunt destule cazuri cand avocatul a platit impozit fara sa incaseze banii.
De ce sa acuzam de evaziune avocatul care nu incheie contract fara sa ne gandim si la cel care se alege cu teapa.
Nu ati sesizat ironia mesajului meu? Daca urmareati topicul si raspunsurile mele, era evidenta ironia.
Sunt destule cazuri, cand avocatul a platit impozit fara sa incaseze banii de la client.
De ce sa acuzam de evaziune avocatul care nu incheie contract si sa nu ne gandim si la cel care se alege cu teapa?

Alte discuții în legătură

Ce este evaziunea fiscala? rodica_post rodica_post [b]Ce este evaziunea fiscala? [/b][u] Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si evaziune fiscala raulbalaur raulbalaur Pot sa reclam o tranzactie ilegala daca am o copie dupa antecontract si contractu de vanzare cumparare pe care difera foarte mult sumele.Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala? Nafets Nafets Se intampla uneori cand nu este curent ca in loc de bon fiscal sau factura sa dam un bilet cu produsul si suma cumparate de client, bilet ce il semnam dar nu ... (vezi toată discuția)