avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct imobiliar

buna ziua. dorim sa cumparam un apartament asupra caruia exista si un drept de uzufruct detinut de bunica proprietarului. la ce ar trebui sa fim atenti?
Cel mai recent răspuns: alinasatmari , utilizator 20:12, 2 Octombrie 2010
dupa declaratia notariala de renuntare a uzufructuarului rudele acestuia nu mai pot ataca in instanta actul anulat.
Bunica sa dea o declaratie la notar ca renunta la uzufruct.

Alfel, ca sa va raspundem la intrebarea daca rudele pot ataca ceva, ce rude are bunica? Cum a dobandit proprietara nuda proprietate? Prin ce fel de act?
multumesc tuturor pentru informatii si amabilitate. imi sunt de mare folos. toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)
Problema cu drept uzufruct laura1016 laura1016 Buna ziua, Deci : drept de Uzufruct facut pe intreg imobilulul , adica 100% ; prin document de mostenitor , la uzufructar vine 25% din proprietatea nuda ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor de nul craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua. Din anul 1998 bunicii mei mi-au facut un cvc cu uzufruct pentru apartamentul lor. Stiu ca sunt proprietar de nul pana la moartea lor dar totusi am ... (vezi toată discuția)