avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament

Buna seara. Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatoarea situatie. Orice sfat este bine venit pentru ca in acest moment nici nu stiu de unde si cu ce sa incep.

Parintii s-au despartit, tatal s-a recasatorit si intre timp a cumparat un apartament.
Tatal a murit, in urmare apartamentul se impartre intre mine si mama vitrega, care nu doreste sa il vanda si ma tot amageste de cativa ani ca imi va da niste bani. Ea momentan este plecata din tara.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: traff , utilizator 17:26, 2 Martie 2014
Acum am inteles. Va multumesc frumos si va doresc o seara placuta.
Am o rugaminte, m-ati putea lamurii ce cote are fiecare in acest caz?

Multumesc!
Prezumand ca toate bunurile ce au apartinand tatalui dvs, si mamei vitrege sunt realizate in timpul casatoriei si ca sunteti unicul copil al decedatului , atunci sotia are jumatatea proprie plus 1/4 din jumatatea sotului , iar dvs.3/4 din aceasta jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii camyyb camyyb buna seara..mama e recasatorita iar urma acestea casnicii a avut un alt fiu.noi suntem 2 frati vitregi.tatal vitreg de putin timp a decedat,lasand in urma un ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea parintelui recasatorit alicecarmen alicecarmen buna ziua, va rog sa imi dati un sfat in ceea ce priveste succesiunea dupa tatal meu. Sunt unica sa fiica.Mama mea a murit cand aveam varsta de 11ani iar tatal ... (vezi toată discuția)