Pe o perioada de cateva luni nu au fost semnate statele de plata de catre salariati - salariile fiind primite de catre acestia . Unul dintre angajati a dat in judecata societatea pentru plata salariilor aferente perioadei - ceilalti angajati (fosti si actuali) au dat declaratii ca au primit drepturile banesti dar nu au semnat statele de plata.
Judecatorul a respins cererea avocatilor societatii de a solicita probe cu interogatoriu?
Cum se poate obtine aceasta proba care pentru societate este foarte importanta - specific ca angajatul in cererea facuta catre tribunal a solicitat proba cu inscrisuri si interogatoriu.
Va multumesc!
dar exista registru de casa - din care reiese sumele platite catre angajat si mai exista si declaratiile celorlalti angajati (actuali si fosti).
angajatul uitase de cand nu a semnat statele de plata si a cerut intai din ianuarie - de decembrie prin cerere scrisa si semnata - dupa control de la itm din care a rezultat ca ianuarie si februarie au fost semnate - angajatul primind o scrisoare de la itm ca statele nu au fost semnate decat din martie - dec, la tribunal a modificat cerintele conform itm - aceasta poate fi o proba clara in proces?
va multumesc!
stimate domn
in astfel de situatie sunt si eu ca angajator...respectiva persoana fiind chiar finul meu
pe 13 ianuarie avem prima infatisare...va tin la curent
exista principiul in dubio pro reo, in care situatia poate sa profite celui care dovedeste si sa nu profite celui care nu dovedeste
nu cred ca semnarea statelor este chiar asa de grava...ok, trebuia sa se smeneze, dar asta nu inseamna ca nu si a luat banii... nimeni nu l crede dupa atata timp ca nu si a luat banii sau ca a stat in firma atat de mult fara sa fie platit... de ce nu a facut sesizarea la momentul respectiv?
oricum tinem legatura , si eu sunt in situatia asta
Fiti mai pragmatici, si nu va bazati pe presupuneri.
Incercati sa demonstrati de ce nu s-a putut semna statul de plata.
Nici nu pot sa-mi inchipui cum si de ce d-ai bani unui angajat sau mai multora fara sa-i pui sa semneze pe "coltul" de hartie de pe care ai citit ceea ce aveai sa-i dai.
Deocamdata angajatul este in avantaj.
Marea majoritate a instantelor au dat castig de cauza salariatilor in aceste cazuri ... dreptul de a actiona in instanta este de 3 ani de la data de cand trebuia platit salariul .... trebuie sa dovediti ca ati achitat salariul .