albertokurtyan a scris:
Credeţi voi că plătiţi cotele în procente... dar aceste cote sunt plafonate la un maxim stabilit.
Asa este. NUmai ca plafonul inseamna inseamna un venit maxim asigurat de 11500 lei pe luna. Pana la 600 de lei e o diferenta cam mare. Daca se punea problema ca se acorda 85% plafonat la venitul mediu asigurat de beneficiar in cele 12 luni anterioare, de exemplu, mi s-ar fi parut corect. Asa nu.
La urma urmei, familiile nu iau decizia să aducă pe lume copii pentru că beneficiază de indemnizaţie de creştere.
Sigur ca nu, doar ca nu traiesti cu aer. Reciproca e adevarata: cand nu are cu ce sa cresca un copil, un om cu capul pe umeri nu ia decizia sa-l faca. In plus, indemnizatia respectiva este un drept al parintelui, ba chiar un drept castigat pe masura platii cotelor, asa ca nu se pune problema ca ar fi vreo pomana din partea CAA.
Pe vremea lui Ceauşescu, mulţi copii (unii nedoriţi) se chemau decreţei... pe vremea asta cred că se vor numi "copii-bon de masă" sau, deoarece acest ajutor uriaş de la stat este iniţiat de arătarea aia socialistă, primul ministru Ciorbea, copii voştri vor fi numiţi "ciorbiştii".
In epoca de piatra oamenii traiau in pesteri, fara nicio utilitate sau chestii mai moderne. Nu cumva zici ca ar trebui sa facem la fel? Hai sa nu facem comparatii aiurea. Indemnizatia este, cum spuneam, un drept castigat de parinte (chiar mai mic decat venitul lui anterior), nicidecum un bonus ori ajutor pentru copil.
Din păcate, pe lumea asta nimic nu este gratuit... aşa că vor fi obligaţi până la urmă stabilească o indemnizaţie conformă cu legile economice asigurărilor.
Haha. Pai ce e conform cu legile asigurarilor in a stabili criterii diferite? Avocatul plateste la cat castiga (plafonat), CAA plateste la cat e venitul mediu pe tara sau, mai nou, la un nivel sub venitul minim al unui angajat cu studii superioare. Sa fim seriosi.