avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... detinere de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

detinere de droguri

Buna seara,
In urma unei perchezitii corporale de catre jandarmi la un concert, fiului meu i s-au gasit 1 g marijuana, i s-a luat declaratie si a fost dus la un birou de combaterea crimei organizate. Politistul ne-a spus ca va avea dosar penal si ca va trebui sa faca o comisie rogatorie si sa asteptam sa ne sune. Nu stiu ce inseamna chestia asta. Va rog sa-mi spuneti la ce ma pot astepta. El nu are alte antecedente. Au fost 8 colegi la concert, au facut cheta si au cumparat aceasta iarba (alt baiat a cumparat-o) dar i-a dat-o lui sa o tina pana ies de la concert. Poate fi arestat?
Da, am fost eu in eroare cu privire la cantitate.
Dupa cum ati vazut textul de lege prevede o pedeapsa mare in cazul acestor infractiuni, prin urmare are nevoie de avocat.

In cazul de fata-fiind minor limitele de pedeapsa se reduc la jumatate.Dar chiar si asa cu siguranta are nevoie de un avocat.Cu un avocat bun ar putea fi chiar scos de sub urmarire penala/achitat in faza de judecata-depinde de particularitatile spetei,elementele de fapt si de drept. Cred ca s'ar putea merge initial pe scoater de sub urmarire penala/achitare in faza de judecata, prin stabilirea unei situatii de fapt favorabile acestor solutii.Fiind minor,fara antecedente penale i se poate aplica si o masura educativa,amenda,inchisoare cu suspendare.Pastrati'va calmul si luati cele mai intelepte decizii.Teribilismul,adolescenta pot avea repercusiuni regretabile.

simonette12 a scris:

Art. 2. -legea 143/2000 privind combaterea traficului-consumului ilicit de droguri.
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) Daca faptele prevazute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
Angajati avocat- este necesar sa se probeze conjunctura in care a ajuns acel kg de drog la el.;)

Avand in vedere faptul ca este liber are sanse sa fie cercetat in stare de libertate.
Solutiile juridice pot sa ii fie favorabile mai ales ca este minor.
Si eu sunt de parere ca este indicat sa ii angajati avocat pentru o aparare cat mai eficienta si pentru a nu ajunge intr-o situatie defavorbila...
Incercati sa ii angajati un avocat care sa il sfatuiasca bine si care sa stie sa tina in frau organul de ancheta...in caz de nevoie...

avocat Claudiu Lascoschi
aveti mare grija k la cum se instrumenteaza dosarele in ziua de azi,depinde mult dak ceilalti au dat declaratie impotriva lui,dak fiecare a recunoscut k au facut cheta sa isi procure ptr ei e bn
sa nu ai schimbe art si sa-l bage la trafic ptr ca in legea 143/2000 si dak iti procuri droguri ptr consum personal si mai dai la altu fara sati dea bani tot trafic este.aveti grija in baza carui art il trimit pe fiul dumneavoastra in judecata.am pe cineva arestat si condamnat 5 ani ptr consum proriu fara ai gasi droguri la perchezitie sau asupra lui ci numai ptr k el a recunoscut ca este consumator de drogurii
Da,pot aparea complicatii in functie de declaratiile celorlalti coinculpati...
Totusi,exista sanse bune la o pedeapsa cu suspendare mai ales ca este minor.
Trebuie ca avocatul sa fie atent la detalii si se poate spera si la o amenda administrativa.
In ziua de astazi se poate si asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Prins cu substanțe ilegale pe o stradă din bucurești. nu am antecedente penale și nu am avut în viața mea probleme cu poliția... la ce să mă aștept? raszagal raszagal Buna ziua, am mare nevoie de informatii cu privire la situatia de mai jos. În urmă cu o saptamana, am fost luat cu asalt de niste jandarmi chiar cum am ... (vezi toată discuția)
Incadrarea trafic de droguri de risc ContSters310336 ContSters310336 ma aflu in ancheta penala pentru trafic de droguri de risc...suntem 3 persoane cantitatea de droguri a fost de 60 grame de marijuana nu suntem recidivisti nici ... (vezi toată discuția)