avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT - CLAUZA ABUZIVA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT - CLAUZA ABUZIVA

Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul creditului, pe motiv ca este incheiata la ASTRA si nu este incheiata la unul din asiguratorii agreati de el. Este drept ca in contractul de credit din 2007 am o clauza care prevede acest lucru, dar acum o consider clauza abuziva.
1. Clauza din contract poate fi desfiintata?
2. Creditorul are voie sa impuna anumiti asiguratori?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ttr , utilizator 09:15, 19 Noiembrie 2010
1. Cum putem clasifica asiguratorii din punct de vedere legal?
2. V-as ruga mult sa imi spuneti la ce societate de asigurari v-ati incheiat asigurarea RCA pentru masina! Nu vreau sa fiu indiscret, dar va rog sa raspundeti cinstit.
De-a lungul timpului fiecare banca a lucrat cu mai multi asiguratori dar pe masura ce clientii bancilor au reclamat mai mult sau mai putin intemeiat ca au probleme cu asiguratorii respectivi , bancile si-au restrans numarul asiguratorilor la cativa pe care i-au considerat siguri. O clasificare legala nu exista , fiecare banca avand criteriile ei de evaluare.
Asigurarea mea RCA este pe un an de zile la OMNIASIG si criteriul pe care l-am avut in vedere a fost pretul stabilit pt pensionari. In schimb polita CASCO o am la alt asigurator, chiar daca e unul din cei mai scumpi de pe piata dar clauzele sunt mai transparente si exprimarile mai clare.
Va multumesc pentru sinceritate!
Deci polita RCA v-ati incheiat-o la un asigurator ieftin, deoarece nu dumneavoastra, ci cel pe care eventual il pagubiti, va avea de-a face cu acesta, pe cand polita CASCO v-ati incheiat-o la un asigurator mult mai scump!
De ce nu ati facut si RCA la acel asigurator scump? Daca cel lovit de dumneavoastra ar avea dreptul sa va impuna el la ce societate sa aveti polita RCA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco valabil doar unde doreste banca? nikkkk nikkkk Buna ziua! Am o intrebare pt. dvs.: am o Dacie Logan cumparata in 2007 cu un credit pe 5 ani obtinut de la Volksbank. Pana acum, am incheiat asiguarea CASCO ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta membru membru Buna ziua, As dori sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema daca o pot numi asa. Anul trecut mi-am luat cu credit \"Prima Casa\" o locuinta. La ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat - clauza abuziva in contract credit ttr ttr Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul ... (vezi toată discuția)