Situaţia noastră este următoarea:
- eu deţin un apartament unde am locuit singur = 1 persoană la întreţinere;
- soţia mea (suntem căsătoriţi de câteva luni) a locuit împreună cu mama ei în alt apartament = 2 persoane la întreţinere;
- după căsătorie locuim împreună în ambele apartamente, adică o săptămână într-un loc (2 persoane), o săptămână în celălalt (3 persoane), mai multe sau mai puţine zile consecutiv (poate chiar şi 2-3 săptămâni într-unul, apoi în celălalt alte câteva zile, săptămâni = nu e ceva fix).
- momenten suntem trecuţi la întreţinere cum am fost şi înainte de căsătorie, adică 1 persoană la un apartament, 2 persoane la cel de-al doilea.
Vecinii (deşi la asociaţii nu ni se spune cine exact) fac presiuni în ambele locuri pentru încă o persoană la asociaţia respectivă. Noi am vrea să rămânem ca şi până acum, deoarece e greu să trecem 0 persoane la un apartament şi totuşi să locuim acolo un număr variabil de zile, sau 1 persoană la celălalt când şi pe acolo stăm un număr variabil de zile 3 persoane.
Cum ar trebui să abordăm această problemă la cele 2 asociaţii?
Adeverinta nu inseamna nimic, privind legal lucrurile, dar daca este acceptata de presedintele asociatiei e foarte bine pentru dv. si foarte rau pentru asociatie pentru ca se creaza precendentul pentru falsuri de toate felurile.
Nu e mare lucru sa falsifici o stampila si o semnatura pe o foaie de hartie.
Asociatiile nu au instrumente legale de verificare a adeverintelor.