avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INREGISTRARE C.I.M
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INREGISTRARE C.I.M

ARE VOIE INSPECTORUL ITM SA INREGISTREZE UN C.I.M DUPA 10 ZILE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 8 Octombrie 2010
Problema este ca acest inspector mi-a spus sa fac contestatie, o sa va scriu maine despre ce articol este vorba.
Inspectorul mi-a spus ca este vorba de neinregistrarea la termen a C.I.M, dar eu stiu ca amenda este de la 1500 lei.
Ce credeti, o sa rezolv ceva?
Posibil ca nu a fost transmis prin REVISAL acel contract ... daca v-a dat amenda pentrui neinregistrarea in termen a c.i.m. la ITM (art.1 din Legea nr.130/1999) atunci aveti mari sanse de anularea acestui proces-verbal de contraventie.
CF. PV de contraventie, s-a incalcat art.276, alin.1, lit.e, legea 53/2003.
Inspectorul a mai facut o greseala, in anexa de constatare, a trecut faptul ca firma are debit restant la comisionul ITM, noi aducand fisa firmei cu sold 0.
La care ni se spune, sa venim inapoi cu stampila sa modifice ultima pagina.
Oare greselile lor nu se amendeaza?
De ce?
Ati fost sanctionati pentru primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă ... contestati in instanta procesul-verbal.
Nu are nicio legatura debitul cu amenda .

Da, greselile lor se pot sanctiona.
Va multumesc, credeti ca vom avea vreo sansa?
Macar sa ne dea jumatate sau sa se anuleze PV.
Pot sa depun in instanta si declaratia angajatei, precum ca a fost aproape obligata sa scrie o data ,, nu conteaza", chiar asa i s-a spus. Fata nu a mai fost angajata niciodata si au intimidat-o.
Nici mie, in momentul controlului nu mi-a aratat declaratiile salariatelor, pe de alta parte, contractele se int

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract de munca tromar tromar Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM ? Toate unitatile sunt obligate sa inregistreze aceste contracte la ITM ? (vezi toată discuția)
Contract de munca ! - retroactiv ? anca87 anca87 As putea sa-mi fac un contract de munca cu data de 1 februarie , in conditiile in care au trecut cateva luni bune de atunci ? Am inteles ca termenul ar fi 15 ... (vezi toată discuția)
Amenda 10.000 ron munca la negru/ salariat ioana-ramona7 ioana-ramona7 Buna ziua, as dori sa va intreb daca in momentul controlului de la ITM salariatii aveau contracte de munca inregistrate si semnate de catre salariati , iar 5 ... (vezi toată discuția)