avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
AVLIL a scris:
ibiza, iar dai pasaje din codul care nu e in vigoare inca?!

Uitasem de asta, intr-adevar!
problema e ca fetei i sa interzis sa il mai caute pe baiat si a fost amenintata de parinti,ca in cazul in care il mai contacteaza,baiatul va intra la inchisoare pentru corupere de minori.si iau mai spus ca declaratia facuta la politie este valabila si daca ea a implinit 18 ani.si i se mai interzice sa mearga la scoala.ea este in clasa a 11a.este posibil sa-i interzica sa mearga la scoala?desi ea isi doreste lucrul acesta?
Eu cred ca parintii de abia au aflat si acum incearca si ei sa opreasca relatia respectiva.
Timpul o sa le rezolve pe toate. O sa vedeti.

Iar in ceea ce priveste latura penala, nu va faceti griji.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
theo_kiss a scris:
iau mai spus ca declaratia facuta la politie este valabila si daca ea a implinit 18 ani.

Nu, ea poate s-o retraga.

si i se mai interzice sa mearga la scoala.ea este in clasa a 11a.este posibil sa-i interzica sa mearga la scoala?desi ea isi doreste lucrul acesta?

Asta e chiar aberant... Ce mai fac unii in zilele astea! Sa dea si ea un telefon la autoritatea tutelara sa le povesteasca, chiar si la politie daca n-o lasa sa iasa din casa (sub orice motiv).
Absolut de acord. Poate inteleg si parintii aceia ca nu face niciun copil ce vrea mama si tata.
Eu m-as cara de-acolo, dar depinde de fiecare. Mai poate avea rabdare, mai poate suporta pana ajunge sa termine liceul...
Nu pot parintii face o plangere pe care fata sa nu o sustina daca nu e de acord, asta deja de la peste 16 ani.
andreea, parca nu e infractiune care se urmareste la plangerea prealabila, deci retragerea e zero, nu? Dar... daca ea nu sustine varianta parintilor, degeaba.

Referitor la scoala, niste oameni care ar trebui sa-i vrea binele copilului lor, ii fac mai mult rau. Cautati pe net numarul gratuit de abuzuri privitoare la minori... La sector 6 e 0800 800 660... Dar sunt numere si la nivel national. Primiti sfaturi psihologice, legale... Daca pare a fi pericol se cheama politia...
Dati-le macar un semnal de alarma parintilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)