avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Ma asteptam sa ma prabusesc dupa ce aflam vreo diferenta de 20 de ani. :)


theo_kiss a scris:

diferenta e de 2 sau 3 ani nu stiu sigur.deci oricum din punct de vedere penal nu trebuie sa isi faca griji.va multumesc de raspunsurile date.
buna ziua,din nou.as vrea sa stiu unde gasesc pe internet legea privind drepturile copilului?eu zic ca nu e posibil sai interzici unui minor sa mearga la scoala.....pt ca e dreptul lui la educatie dar vreau sa stiu si eu exact ce contine legea accea.
Aveti aici: [ link extern ] >
Art. 47. - (1) Copilul are dreptul de a primi o educaţie care să îi permită dezvoltarea, în condiţii nediscriminatorii, a aptitudinilor şi personalităţii sale.
(2) Părinţii copilului au cu prioritate dreptul de a alege felul educaţiei care urmează să fie dată copiilor lor şi au obligaţia să înscrie copilul la şcoală şi să asigure frecventarea cu regularitate de către acesta a cursurilor şcolare.
(3) Copilul care a împlinit vârsta de 14 ani poate cere încuviinţarea instanţei judecătoreşti de a-şi schimba felul învăţăturii şi al pregătirii profesionale.

E din legea mentionata de colega mea. Si inseamna ca, daca are dreptuil sa-si schimbe invatamantul ales de parinti, pote sa aleaga si sa urmeze o forma de invatamant care ii e interzisa de parinti. Nu stiu daca sunt clara.
Conform alineat 3, daca poate schimba poate si alege sa urmeze o forma de invatamant, un liceu etc.
as avea o intrebare pt domnii avocati care raspund acestui forum:sunt mama unei fete de 17 ani si as vrea sa stiu daca in momentul cand fata avea 16 ani iar asa zisul prieten avea 18 ani iesind impreuna de la varsta de 14 ani cu scopul seducerii si coruperii pt a putea intretine cu ea acte sexuale se poate inculpa acest baiat pt corupere de minori sau in ce alt articol al unei legi poate fi implicat?Precizez ca fata este de acord sa sustina plangerea mea.multumesc

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)