avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

corupere de minori

numele meu este amalia si am nevoie de o lamurire cu privire la cazuri de corupere de minori. un ex: cand este vorba de corupere de minori?daca fata are 17 si un copil iar tatal este major...fata nu vrea sa il denunte si nici sa isi asume raspunderea pt copil...este vorba de corupere de minori?multumesc
Buna,am si eu o problemuta...:help:...
Ma numesc Andreea si am 16 ani...Imi cam place de un baiat..adica il iubesc iar parintii nu ma lasa sa fiu cu el...el nu e major...in decembrie face 18 ani.Eu as vrea sa ma mut cu el pentru ca acasa sunt mai multe probleme...are situatie buna,avem unde sa stam si asa mai departe...As dorii sa stiu daca ai parintii mei pot sa il bage la corupere,avand in vedere faptul ca nu m'a obligat el sa plec,si nu exista nici probe cum ca m'ar maltrata.Se comporta foarte frumos cu mine.
Pot parintii sa il dea la corupere avand in vedere cele de mai sus si daca eu nu sunt de acord?
Multumesc pentru raspuns.
Domnule avocat, dv. sunteti parinte?
Am 19 ani impliniti si am o prietena cu care intretin relatii sexuale de comun acord de cateva luni.
Prietena mea care are 14 ani ma indus in eruare spunandu-mi ca are 15 ani impliniti, aceest fapt il pot proba cu 2 martori, si mai am si o inregistrate video in care ea imi zice ca are 15 ani impliniti. Buletinul a zis ca l-a pierdut atunci cand i-am solicitat asta ca sa vad varsta ei. Adevarul e ca arata cam la 17-18 ani, matura in gandire, fara probleme psihice.
Parintii fetei nu stiu de existenta mea.
Avem un cerc de amici care cunosc faptul ca noi suntem un cuplu cu relati sexuale dar si lor prietena mea le-a spus ca are 15 ani impliniti.
Ne iubim, suntem fericiti si vrem sa continuam relatia, deocamdata nu ne gandim la casatorie sau sa ne casatorim ca sa iesim din aceasta situatie.

Nu ma intereseaza aspectul moal sau criticile. Va rog sa imi spuneti:
1.Care sunt riscurile legale ? Ce putem facem in continuare ca sa nu dam de bucluc?
2.Stau singur si dispun de conditii materiale. Ea vine foarte des la mine si mai ramane si noaptea cateodata (spunand acasa ca a ramas la o colega de clasa), i-am dat o cheie de la apartament si permisiunea ca poate veni la mine acasa chear daca eu sunt plecat. Ne gospodarim impreuna fara ai impune eu asta, deci o face din proprie initiativa, ea nu contribuie prin aducerea de bani alimente sau alte produse. Faptul ca i-am dat acceptul sa se foloseasca de locuinta mea si sa consume alimentele ce le cumpar eu, ar putea fi considerat ca oferire de foloase la adresa unui minor?
3.Prietena mea ar vrea sa se mute la mine si eu sunt de acord cu asta, eu ce risc daca o gazduiesc?

* * *

Pe langa legile bune unele sunt imperfecte iar altele chear nedrepte. Todeauna se gasesc portite de scapare sau chichite pe care avocatii le stiu mai bine chiar daca le aplica sau nu, hmm ... as avea nevoie si de astfel de sfaturi ca sa imi salvez pielea dar si relatia ;)
nyckz91 a scris:

salut la toata lumea !
am si eu o mica :sorry: poveste !
pe scurt : fata are 18 ani fara 2 luni , eu am 18 ani , si maica-sa ma ameninta k ma da la corupere de minori , racolare sau alte tampenii dinalea , si fata ma place , nu o oblig , nu o fortez , nu nimic , maica-sa are ciuda pe mine .
si daca parintii ei fac plangere , si ea nu e de acord ...ce se intampla , eu am vreo vina ? se ajunge la ceva penal ?? am nevoie de sfaturi

Din moment ce are peste 18 ani n-are cine ce sa va faca.
va rog ajutati-ma!

am si eu o intrebare..daca parintii fetei dau declaratie impotriva unui baiat, ca a intretinut acte sexuale cu fiica lor, si ea nu declara nimic, dimpotriva, sustine faptul ca nu a fost corupere, ci a fost dorinta ei, eventual sustine faptul ca nu au intretinut acte sexuale, ce se poate intampla cu baiatul? mentionez ca fata are 14 ani jumatate, iar baiatul 18 ani jumatate.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
BabyLee, utilizator

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Act sexual cu un minor Xandra_ymy Xandra_ymy buna...am si eu o intrebare ...as dori sa mi raspunda cineva cu experinta ,as vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul actului sexual cu un minor daca fata ... (vezi toată discuția)