avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prelungirea mandatului de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prelungirea mandatului de arestare

buna seara! am si eu o problema un prieten este acuzat de trafic de influenta are cateva declaratii contra sa si o banda telefonica. a fost arestat preventiv 29 de zile dupa care i sa prelungit mandatul ptr ca a zis ca mai trebuie de audiat. avocatul a depus recurs si astazi sa judecat recursul insa avocatul nu sa prezentat a trimis o cerere ca nu poate ajunge vreau sa stiu daca este in regula aceasta neprezentare. la el nu sa mai dus sa il viziteze akum nu ne raspunde la telefon si nu stim cum sa procedam. ar exista vreo solutie pentru eliberarea lui? va rog tare mult daca ma puteti ajuta cu un sfat ceva
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:02, 9 Octombrie 2010
si akum cateva min am aflat ca procuroarea a sunat-o pe sotia sa sa ii spuna sa duca masina la bucuresti ca vrea sa puna sechestru pe ea nu prea mi se pare logic dar va cer parerea ptr ca dv sunteti profesionisti. sunt studenta anul 3 la drept dar inca nu am ajuns sa studiez in amanunt situatii de acest gen banuiesc ca am sa le inv in mom cand am sa fac practica langa un avocat bun. Avocatul sa justificat ca a aflat de judecarea recursului cu o ora inainte
Ar trebui ca avocatul dvs. sa vorbeasca cu procuroarea.
Parchetul are dreptul de a proceda la sechestru dar trebuie sa fie temeinic probata infractiunea si ca banii provin din comiterea infractiunii sau infractiunilor.Nu stiu despre cate fapte este vorba...

In urma cu mai multi ani avocatul avea mult de alergat ca sa afle cand este termenul pentru recurs.In ziua de astazi lucrurile sunt mult mai simple.
Avocatul se putea interesa cand este termenul de recurs.
Daca nu s-a interesat a fost instiintat telefonic dar nu stiu daca chiar cu o ora inainte.Nu discut deoarece nu stiu...
In general, pe mine ma instiinteaza cu o zi inainte si nu cu o ora inainte...dar deja eu stiu cand este termenul in cazurile mele.
Problema este ca daca avocatul nu are delegatie pentru recurs se poate judeca fara el,chiar daca este avocat ales...


avocat Claudiu Lascoschi
da nu stiu mi se pare cam ciudata toata treaba asta si nu inteleg de ce procuroarea nu inchide odata dosarul ala si ii reaudiaza pe martoti iar pe unii care nu au dat declaratii de acuzare a zis k le deschide dosar penal pntr marturie mincinoasa. nu are nici un fel de ddovada ca a luat mita dar probabil ca declaratiile unora coroborate cu banda constituie o dovada nu stiu ce sa mai cred. si in plus acea masina a fost cumparata la mana a 2 a iar ca sa o poata plati au facut un imprumut la banca. ma face sa cred ca legile astea sunt kam ciudate si faptul kum procedeaza aceasta procuroare cu presiuni si cu tot felul de lucruri nu este corect. la chemat intr-o zi si ia zis k vezi doamne dc nu zice adev ptr ca fata e bolnava apoi sa fol de sotie ca este frum si k el e inchis si ea in libertate. nu mi se pare omeneste sa te folosesti asa de sentimentele unor oameni.
Pentru a-l tine arestat poate sa fie suficient probatoriul.
Depinde insa ce rezulta din interceptarea convorbirilor telefonice.
Doar declaratiile martorilor ar fi fost ca insuficiente dupa parerea mea.

Se poate contesta masura dispusa de procuror.
Daca masina a fost cumparata cu bani imprumutati poate sa fie o aparare buna dar depinde si cand a savarsit infractiunile in viziunea acuzari.
Sunt aspecte care nu se pot analiza decat la modul concret.
Va trebui sa angajati neaparat avocat daca veti contesta masura dispusa.

avocat Claudiu Lascoschi

va multumesc tare mult domnule avocat pentru sfaturi si ma scuzati ca am pus atatea intrebari. luni vom merge sa vorbim cu un avocat ca sa il schimbam pe acesta ptr faptul ca ni se pare ca nu trateaza cu seriozitate cazul. masina a fost luata cu 3 ani in urma iar el este acuzat ca ar fi savarsit aceasta infractiune in perioada august 2010

Alte discuții în legătură

Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare provizorie art 160 cpp ContSters125947 ContSters125947 Art. 1602: Conditiile liberarii (1) Liberarea provizorie sub control judiciar se poate acorda in cazul infractiunilor savarsite din culpa, ... (vezi toată discuția)