sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 amici pe o suma mica,unul dintre ei si a dorit telefonul inapoi si la intoarcere spre casa am fost implicat in ai acorda ajutor in recuperarea telefonului.partea vatamata ne a reclamat la politie ca i am sustras o suma de bani si telefonul.ne am trezit acasa cu mandat de perchezitie de unde a ridicat telefonul cu pricina din casa amicului.eu nefiind in tara am aflat ca amicul este arestat.ma intreb ce pot face?cei de la politie au amenintato pe mama mea ca si eu voi fi arestat.ma puteti indruma ce pasi pot face?avocatii contactati sunt destul de sceptici in a mi d aun raspuns.eu urmez a ma prezenta la procuratura pt declaratii.partea vatamata vine zilnic la parintii mei si solicita o suma enorma pt a si schimba declaratia.cine ma poate ajuta va rog.
mama mea urmeaza a se prezenta la avocat cu o plangere care sa o depuna la procuror, prin care arata si prin martori ca ,,victima,, a venit de nenumarate ori la ea pt solicitarea sumei de bani pt asi schimba declaratia.eu sunt sofer pe tir,urmez sa revin in tara,am inteles ca un martor si amicul arestat au declarat ca nu am sustras nici o suma de bani-de altfel asa a si fost .victima e o persoana care are un renume pe raza localitatii pt genul acesta de actiuni.nu inteleg totusi de ce politia a sarit peste audirea noastra a 2 zi de la incident.de ce au mers direct pe perchezitie.....a fost un banal schimb de telefon de pe urma caruia amicul meu nu a fost multumit si a solicitat ,,victimei,,sa i restituie telefonul.eu unul o incadrez ca o ,,incaierare..-mult zis intre prieteni.e posibil ca cei de la politia respectiva sa l fi sfatuit sa procedeze astfel....nu mi explic insa....suntem oarecum nevinovati .partea mea de vina e ca am tinuto pe,,victima.. pt ca prietenul meu sa si recupereze telefonul.
Daca va prezentati de bunavoie si insotit de avocat sansele la arestare s-ar reduce din punctul meu de vedere.
Dar...va pot retine 24 de ore...
Important este sa nu va aresteze pentru ca daca va aresteaza este foarte probabil sa ramaneti arestat mult timp...
Depinde foarte mult daca va prezentati singur si daca veti fi aparat de avocat in mod corespunzator.Mai conteaza foarte mult si declaratia pe care o veti da deoarece ei va cauta in primul rand sa va audieze si nu neaparat sa va aresteze.
Din pacate ai sanse mari sa fi arestat, drept urmare sa-ti iei neaparat un avocat.
Infractiunea respectiva se pedepseste cu 5-20 ani.
Faptul ca partea vatamata cere bani poate fi asimilata santajului, dar nu prea influenteaza incadrarea ta.
Intrebari: Era noapte? Unde s-a intamplat? Pentru ce infractiuni ai m-ai fost condamnat? Cate lovituri s-au aplicat?
nu cred ca poate fi vorba de sanse ci de riscuri.
riscul de a fi arestat este direct proportional cu bogatia antecedentelor penale daca acestea exista.
este greu de zis daca exista sau nu un asemenea risc, depinde si de probe si de gradul de participare, de conduita faptuitorului si mai ales de antecedente.
este ideal ca userul, inainte sa se prezinte personal, sa/si trimita avocatul sa studieze terenul. ideea este sa nu intre singur in gura lupului desi nu prea poate sa stea pasiv ca ar mirosi a sustragere de la cercetare.
In general pentru infractiunea de talharie se ajunge la arestarea preventiva.
Politia nu ii va da informatii avocatului dupa parerea mea.
Vrea sa il audieze si eventual sa il puna sub invinuire dupa ce il asculta.
Daca se prezinta de buna voie avocatul poate folosi cu dibacie acest aspect in fata judecatorului daca se va cere arestarea lui.
Din punctul meu de vedere sansele ar fi foarte mari sa se respinga propunerea de arestare preventiva daca avocatul poate explica 5 minute in instanta despre acest aspect...