avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzat pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzat pe nedrept

sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 amici pe o suma mica,unul dintre ei si a dorit telefonul inapoi si la intoarcere spre casa am fost implicat in ai acorda ajutor in recuperarea telefonului.partea vatamata ne a reclamat la politie ca i am sustras o suma de bani si telefonul.ne am trezit acasa cu mandat de perchezitie de unde a ridicat telefonul cu pricina din casa amicului.eu nefiind in tara am aflat ca amicul este arestat.ma intreb ce pot face?cei de la politie au amenintato pe mama mea ca si eu voi fi arestat.ma puteti indruma ce pasi pot face?avocatii contactati sunt destul de sceptici in a mi d aun raspuns.eu urmez a ma prezenta la procuratura pt declaratii.partea vatamata vine zilnic la parintii mei si solicita o suma enorma pt a si schimba declaratia.cine ma poate ajuta va rog.
mama mea urmeaza a se prezenta la avocat cu o plangere care sa o depuna la procuror, prin care arata si prin martori ca ,,victima,, a venit de nenumarate ori la ea pt solicitarea sumei de bani pt asi schimba declaratia.eu sunt sofer pe tir,urmez sa revin in tara,am inteles ca un martor si amicul arestat au declarat ca nu am sustras nici o suma de bani-de altfel asa a si fost .victima e o persoana care are un renume pe raza localitatii pt genul acesta de actiuni.nu inteleg totusi de ce politia a sarit peste audirea noastra a 2 zi de la incident.de ce au mers direct pe perchezitie.....a fost un banal schimb de telefon de pe urma caruia amicul meu nu a fost multumit si a solicitat ,,victimei,,sa i restituie telefonul.eu unul o incadrez ca o ,,incaierare..-mult zis intre prieteni.e posibil ca cei de la politia respectiva sa l fi sfatuit sa procedeze astfel....nu mi explic insa....suntem oarecum nevinovati .partea mea de vina e ca am tinuto pe,,victima.. pt ca prietenul meu sa si recupereze telefonul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
pauldorin87, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 09:50, 30 Septembrie 2011
cazierul meu si al amicului arestat este curat.am inteles ca s -a mers pe ideea arestarii amicului deoarece locuim intro comuna si repr ,,pericol public''.intrebarea me adisperata e:ce sanse am eu sa ma duc cu un avocat si sa nu fiu arestat atata timp cat amicul meu e in arest?acuzarea e identica pt amandoi.mama mea a depus o plangere prin avocat precum ca vixtima incearca sa ne santajeze.eu am facut prin declaratia patronului ca sunt plecat in cursa si ca nu ma sustrag anchetei.sunt confuz .
Depinde si care a fost contributia dvs. la savarsirea faptei.
Din moment ce aveti si loc de munca sansele pentru a ramane in stare de libertate sunt mai mari decat daca nu aveati loc de munca.
Insa, daca va aparati aiurea aveti sanse bune sa ajungeti in arest...
Chestiunea cu santajul deja imi pare ca va duceti undeva in lateral fata de problema care va apasa...si cum spuneam...incercati sa nu va aparati aiurea...
Faptul ca dosarul este undeva in provincie poate sa va creeze si mai mari probleme.
Se judeca cumva diferit la Bucuresti fata de alte locuri de prin tara...mai ales pe propunerea de arestare preventiva...

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc din suflet pt sfaturi.partea mea de vina la acest incident a fost ca am intervenit intre cei 2 pt a i desparti si in clipa cand am fost lovit,am lovit si eu.partea vatamata a mintit ca i s-a sustras si o suma de 1300 ron,ins adin declaratia martorului nu reiese acest aspect.cel arestat era in stare ff avansata de ebrietate si a declarat ca nu si aminteste nimic.insa cel ,,vatamat'' minte.dosaru e deja la procuratura fiindca cei d ela politie nu ne au chemat la audieri ci au trimis mandat de perchezitie la domiciuliu.
Faptul ca la perchezitie s-a gasit telefonul mobil; faptul ca victima a fost deposedata prin violenta de acesta si faptul ca ati fost 2 persoane confirma infractiunea de talharie.
Faptul ca ati fost lovit de victima si ca totusi a fost deposedata de telefonul mobil, practic subliniaza infractiunea.
Chiar nu are relevanta ca i=ati luat doar telefonul si ca victima supraliciteaza declarand ca i-ati luat si 1300 lei.
Ceea ce va conta in mod vital va fi dovedirea legaturii intre cei doi faptuitori in ceea ce priveste comiterea faptei.
Daca nu avea bani sustrasi prin violenta, sustragerea telefonului ar fi suficienta pentru existenta infractiunii de talharie, dar daca nu a existat o complicitate, in sensul legii penale, nu mai exista nici talharie...
Si daca nu exista o infractiune comisa de respectiva persoana aceasta nu poate fi arestata...

Exista insa situatii in care persoane nevinovate ajung la inchisoare si persoane vinovate scapa de inchisoare...chiar daca regula de drept este diametral opusa...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am fost acuzat pe nedrept .... pauldorin87 pauldorin87 fapta=talharie (la intoarcere discoteca) prezenti=4 persoane 1=parte vatamata stare avansata ebrietate 2=faptuitori stare ebrietate 1= martor sofer ... (vezi toată discuția)
Talharie daniel p daniel p exista posibilitatea retragerii plangerii in caz de talharie in timpul urmaririi penale? (vezi toată discuția)
Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)