avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional la contractul de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional la contractul de vanzare cumparare

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un pret ( cu aproximatie ) pentru adaugarea unui act aditional prin care se renunta la dreptul de uzufruct in cazul unui contract de vanzare cumparare ?

multumesc anticipat :)
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
morena15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 19:15, 8 Octombrie 2010
In primul rand nu este necesar acordul fratilor pentru vanzarea apartamentului. Parintii in calitate de proprietari ai apartamentului isi pot exercita atributele dreptului de proprietate ( in speta dispozitia) in mod deplin, fara ingradiri, fara conditionari.
Daca sotul dvs a cumparat apartamentul inainte de casatorie el este singurul proprietar al apartamentului. In caz de divort dvs aveti un drept de creanta pentru toate imbunatatirile pe care le-ati adus apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate renunta la anumite clauze inscrise in contract? ContSters42179 ContSters42179 Am contract de vanzare cumparare incheiat cu parintii cu clauza de intretinere si uzufruct, cu drept de a intra in posesie dupa decesul lor. Parintii se ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit in timpul casatoriei doina neagu doina neagu Buna seara,sunt casatorita si stau cu parinti,problema este urmatoarea..parintii mei vor sa vanda casa si sa cumpere un apartament pe numele meu(mai am un ... (vezi toată discuția)