avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa energie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa energie.

Am o firma, si am inchiriat la 4 firme un spatiu comercial, delimitat in parte pentru fiecare din ele. La fiecare e contor separat, etc.
Le-am inchiriat si niste utilaje pentru a fabrica produse electronice, in acelasi ritm si in aceeasi cadenta. Firmele sunt diferite.
Una din ele s-a gandit, ca sa traga un cablu prin holul spatiului comercial, hol comun, si a luat curent de la contorul uneia dintre firme. Adica inainte de a intra firul, s-a intepat mai bine zis.
Timp de 3 ani de zile a facut acest lucru. Facturile sale la curent erau foarte mici, de ordinul a cateva sute de leii, iar celelalte de ordinul miilor de RON.
Am facturat si s-a platit totul. Acuma 1 an de zile cand am verificat mai bine facturile, dupa ce firmaa plecat am observat si firele rupte lasate ca vai de capul lor. Mi-am dat seama ce s-a intamplat si am solicitat firmei respective sa plateasca curentul ce l-a furat, dar ea a afirmat ca nu a facut lucrul acesta.
I-am aratat ca a folosit un utilaj in exces. Eu facturam curentul la toate firmele ce le aveam in chirie.
A trecut mai bine de 1 an de zile, de cand nu imi achita diferenta de curent electric. Ea spune ca in loc de 20.000 RON cat s-a adunat o sa-mi dea vreo 8.000 RON.
Prin aceasta recunoaste ceea ce a savarsit. Cum sa procedez, avand in vedere ca a trecut 1 an de zile.
Sa fac o plangere penala? As avea castig de cauza? Ce probe trebuie sa adun?
Cel mai recent răspuns: Tertipus , utilizator 11:22, 10 Octombrie 2010
As putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt energie electrica? dboariu dboariu Intr-un imobil (casa) cu mai multe apartamente (fiecare avand contor separat de energie electrica), mai exista un contor care deserveste casa scarilor spre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la toata comunitatea. am si eu nevoie de ajutor si ... cornelchipcea cornelchipcea Buna ziua la toata comunitatea. Am si eu nevoie de ajutor si un sfat cu privire la o acuzatie de catre cei de la E-ON Delgaz de furt de energie .. pot sa va ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)