avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie

Sa incep cu inceputul. Sunt cadru militar, sergent major, lucrez ca pompier in cadrul ISU Mures. Printre multele funtii care le posed mai am si facultatea ca sunt la facultate. Ca orice student normal la cap, stau intr-un camin studentesc. Cand mi-am facut intrarea in camin, deja era febra flotantelor. sa mergem dupa cai verzi pe pereti si sa ne facem stabilirea de resedinta. Eu cum nu vroiam sa pierd timp cu plimbari, am vrut sa vad daca are rost sau nu sa imi fac flotant. deci am deschis frumos calcu si m-am apucat sa caut pe net... si am gasit o lege (nu stiu care) si am rasfoit-o, si am gasit: sunt scutiti de flotant oamenii care sunt in vizita, cadrele militare care isi desfasoara lucrul in ganizoana care nu e domiciliul lor si mai nu stiu ce elevi care isi vacante in orase in care nu au domiciliul... in fine, ceva de genu... deci nu mi-am facut flotant... si am dus-o asa pana in seara asta cand la poarta caminului ma iau in primire 3 burtosi si imi dau amenda conform oug 97/2005. intr-adevar, am gasit norma si am citit-o, agentii au avut dreptate, nu specifica categoriile de persoane care ar trebui sa aiba scutire.... dar eu stiu ce am citit! legea cealalalta! a fost cumva abrogata? cine stie de ce lege e vorba? ce sa mai cred? eu stiu ca era o lege care specifica asta! amenda nu e mare pot sa o platesc, dar daca as fi primit-o pe nedrept, de ce sa o platesc? si oricum, nu banii ar fi problema, ci felul cum se purtau cu mine... pai ii port prin tribunale de ii ia naiba, ma mai si luau la misto ca ei credeau ca vroiam sa ma dau mare cand le-am spus ca sunt cadru militar ca si cum as vrea sa scap de pedeapsa... un ajutor va rog... ce ati face in locul meu? [e primul meu post, nu stiu daca am postat in locul bun, daca vreun admin muta postul il rog sa ma anunte pe privat unde l-a mutat]
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2008
fulminator, utilizator
ok, ok sa lasam dispute de orgoliu personal cine a spus aia, ce anume a spus si daca a spus bine. sa ne ocupam de legea 97/2005. persoanele care sunt in interes de serviciu... deci?

aa, si da. nu stiam ca apartii sexului frumos, surioara.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2008
fulminator, utilizator
Pai, stiu eu ce te-ai apucat sa le povestesti tov. militieni. Le-oi fi spus ca esti o mandrete de student si stai in camin cand puteai sa le zici ca esti pompier si veneai in vizita la o fetita...ca de, doar nu era sa-ti faci viza de flotant pentru un ... pardon nu se poate exprima aici... Acuma, ca s-o dai la-ntors ca erai in interesul serviciului ...depinde de ce-au consemnat in pv.
Chestiunea este interpretabila pentru ca locuiesti in camin in calitate student, nu de pompier. Probabil asta este motivul pentru care ai primit amenda. Daca le spuneai ca esti acolo pentru ca tu stingi incendii, dai mate jos din copac si scoti amaratii de pe unde raman blocati aveai toate sansele sa scapi.

Vezi si tu ce mai scrie pe amenda poate mai ai timp sa faci o contestatie.
ms tuturor pt ajutor! in concluzie, chestia e interpretabila pt ca legea nu specifica clar ca persoanele aflate in interes de serviciu sunt obligate sa locuiasca in cadrul unitatii unde lucreaza. deci, totul se lamureste in tribunal. nu am facut contestatie, dar o voi face daca va fi data viitoare. si atunci va fi grav pentru agenti.
si mai am 2 intrebari... daca eu pe tot timpul sederii mele in caminul studentesc nu am depasit 15 zile neintrerupte si asta o pot dovedi cu caietul de parasiri de garnizoana de la unitate? :D mai trebuia sa fac flotant? sia doua care este intrebare-capcana: eram, totusi, obligat sa ma LEGITIMEZ?

va mai dau niste informatii despre pv:
A SAVARSIT URMATOARELE: cu ocazia legitimarii si stabilirii identitatii susnumitul nu avea atasata viza de resedinta pe actul identitate, locuind F.F.L. (ce-o mai insemnand si asta) pe str.bla bla.

FAPTA SAVARSITA ESTE PREVAZUTA DE URMATOARELE: 38 pct 1 oug 97/2005 SI SANCTIONATA DE 42 literab oug 97/2005

ALTE MENTIUNI: nu am mentiuni

si semnatura, de care m-a convins un coleg de lucru cu facultatea de drept la bord ca nu se intampla absolut nimic daca nu o dadeam.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2008
fulminator, utilizator

Art. 27. - (1) Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente:
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b); pentru minorii şi persoanele fizice puse sub interdicţie, declaraţia se dă şi se semnează de către părinţi sau de către reprezentanţii lor legali;
d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol, pentru mediul rural.

La intrebarea capcana, nu stiu ce sa-ti raspund. Daca n-o fi vreun agent secret sau mai stiu eu ce agent, esti obligat sa te legitimezi.

FFL = fara forme legale

Alte discuții în legătură

Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Bună seara, Ana1997 Ana1997 Am domiciliul în Bacău , și lucrez în Tg. Mureș, potrivit legii este obligatoriu să îmi schimb domiciliul din buletin cu cel unde lucrez ? (vezi toată discuția)
Resedinta in localitatea unde lucrez? netsky netsky Buna seara.Daca locuiesc în interes de serviciu Intr o localitate e necesar sa mi fac reședința în această localitate?Va mulțumesc! (vezi toată discuția)