avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamurire

Nu am carte de munca si mi-am incheiat un contract cu casa de pensii si asigurari sociale, prin care voi plati lunar 29% din salariul minim pe economie (adica 113 RON), si astfel voi avea si vechime si voi cotiza pentru pensii.

Daca dupa cel putin 12 luni de astfel de cotizare, apare un bebe, voi primi cele 8 milioane timp de doi ani pentru cresterea copilului?

Din cate stiu eu, am aceleasi drepturi cu cei care au o carte de munca. Poate stiti sa am lamuriti si pe mine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:38, 20 Ianuarie 2008
Conf Art 28/OU 148/2005,Incepand cu 01.01.2006, se abroga prevederile referitoare la concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, cuprinse la art 98 din Lg 19/2000,

Conform legislatiei in vigoare (OUG 148/2005 si L.7/2007) , pt. a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil pana la 2 ani trebuie sa faceti dovada obtinerii de venituri din activitati profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului.
Contractul de asigurare incheiat cu Casa de pensii, asa cum v-a spus si Bruta , va confera doar stagiu de cotizare in cadrul sistemului de pensii.
Contractul incheiat cu Casa de pensii confera vechime pentru pensie si nu se valorifica pentru indemnizatia de somaj si indemnizatia pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa alonso_first_one alonso_first_one Se poate plati undeva o taxa,astfel incat o viitoare mama fara servici sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?Va intreb pentru ca stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani victor31 victor31 Buna ziua Sotia are platite , prin contracte de asigurat , la zi , darile catre casa de pensii si casa de sanatate pe o perioada mai mare de 12 luni . Este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil juleana juleana buna ziua! am realizat 11 luni venit din contract individual de munca, in loc de 12. anterior acestui contract, am avut o contributie individuala la Casa ... (vezi toată discuția)