avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea pe perioada concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea pe perioada concediului de maternitate

Buna ziua!
Lucrez in invatamant din 1996.In perioada 1.09.2006-10.03.2008 am avut concediu de crestere si ingrijire a copilului.Pana acum mi s-a recunoscut acest concediu ca vechime si am fost trecuta la transa de vechime 14-18 de la 1.09.2010 ani, operandu-se in cartea de munca.Incepand cu 10.09.2010 m-am transferat la o alta unitate si la un alt centru financiar, iar aici mi-au dat transa jos si am fost incadrata la 10-14 ani .Doamna contabila spune ca atunci era in vigoare O.G 148/2005 si conform acesteia nu se pune vechime in munca aceasta perioada.Am citit aceasta O.G. si eu am inteles exact invers.Are dreptate? Poate dansa sa-mi modifice in cartea de munca asa de usor? Care este procedura de modificare daca se constata o greseala, sa zicem? Mentionez ca eu nu am primit nici o decizie sau altceva privind modificarea facuta. Am aflat acest lucru pentru ca m-am interesat eu si am vazut cartea de munca. Mentionez ca am colege in aceeasi situatie carora acest concediu li s-a considerat vechime in alte unitati cum mi se considerase si mie. Legea nu e aceeasi pentru toti?Nu se aplica la fel?Cum se poate intampla asa ceva si ce pot face eu legal sa aflu adevarul? Cui ma pot adresa? Va rog frumos ,cine poate sa-mi spuna.Astept un raspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:48, 10 Octombrie 2010
anna76 a scris:

Multumesc din suflet . O sa merg pana la capat. Nu o sa las lucrurile asa. Aveam nevoie de o confirmare ca ceea ce cred eu este corect.

Vedeti si:
[ link extern ]
Lucrez din 1996 neintrerupt cu suspendarea contractului in perioada 1.09.2006-10.03.2008 cat am avut CCC.Eu consider ca am 14 ani vechime si mi s-a acordat transa la vechea institutie, iar aici contabila considera ca am 12 ani si 5 luni vechime, si m-a retrogradat la o alta transa inferioara10-14 ani
Din punct de vedere legal, perioada 01.09.2006 - 20.01.2007 cat ati fost in CCC nu este considerata vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat care se ia in considerare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca otiliaadriana otiliaadriana In perioada 1.09.1997-22.10.1998 am functionat ca invatator calificat. 1.10.1998-31.08.2002-figurez in cartea de munca cu concediu fara plata,eu participand ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului pana la 7 ani si sporul de vechime aiteanuaurora aiteanuaurora Am si eu nevoie de ajutor,va rog.Sunt angajata in invatamant ca titular din 01.09.1995.In 10.06.2005 am intrat in concediu crestere copil pana la 3 ani pentru ... (vezi toată discuția)
Ccc si vechimea in munca ( calcul spor de vechime munca) ana500 ana500 Buna ziua . Luminati-ma va rog si pe mine , ca mi s-au mai dus din neuroni in CCC ( peste aprox 2 saptamini ma intorc la munca din CCC). Am o colega la ... (vezi toată discuția)