avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura disciplinara

la procedura disciplinara, angajatul trebuie anuntat cu 5 zile inainte de intrunirea comisiei de disciplina?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 15 Octombrie 2010
catalin 30 a scris:

Sunt obligat ca in termen de 5 zile sa ii inmanez decizia de sanctionare, nu ma obliga nici un text de lege sa-l anunt cu 5 zile inainte de intrunirea comisiei de disciplina, deci care e procedura cf Codului MUncii?

Art.75 alin.3 teza I din CCMN dispune ca, comisia il va convoca in scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte.
Art. 75. [începutul efectelor deciziei de concediere]
Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului

Eu nu mai inteleg nimic, care art.75 imi spuneti voi....................?
Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010, publicat in Monitorul Oficial, Partea a V-a, nr. 5 din 29 ianuarie 2007 stipuleaza, in art.75 alin.3 teza I din CCMN ca, comisia il va convoca in scris pe salariatul cercetat, cu cel putin 5 zile lucratoare inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara - termen 5 zile bvr bvr Buna ziua! Puteti sa ma ajutati, va rog, cu o informatie? Trebuie sa fac o convocare la cercetare disciplinara si nu stiu cate zile trebuie sa treaca intre ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara- cele 5 zile ORKLA ORKLA Buna ziua. I Mi s a emis convocarea in data de 14.Iun 2010 fiind o zi de luni iar urma sa ma prezint la comisie in 21 Iun. M am prezentat in 21 dar nu au ... (vezi toată discuția)